Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών έξω από τη ΔΕΘ και επιστροφή στα μπλόκα

Λεωφορεία και ΙΧ, το ένα μετά το άλλο φθάνουν γεμάτα αγανακτισμένους αγρότες που θα συμμετέχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο

Χιλιάδες αγρότες από την Βόρεια Ελλάδα, την Θεσσαλία, τη Στερεά και τη Δυτική Ελλάδα συγκεντρώνονται από το πρωί με τα τρακτέρ τους μπροστά από την ΔΕΘ και την έκθεση Agrotica για το μεγάλο συλλαλητήριο που έχουν εξαγγείλει στις 12 το μεσημέρι.

Οι αγρότες θα διαδηλώσουν μπροστά στην Έκθεση όπου διεξάγεται η Agrotica, παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ στο συλλαλητήριο συμμετέχουν κτηνοτρόφοι, αλιείς και μελισσοκόμοι.

Λεωφορεία και ΙΧ, το ένα μετά το άλλο φθάνουν γεμάτα αγανακτισμένους αγρότες που θα συμμετέχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν ανικανοποίητοι από τα νέα μέτρα και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ενώ διαμηνύουν ότι «ο αγώνας τώρα ξεκινάει».

Σύμφωνα με το Thesstoday, οι αγρότες αποβιβάζονται σε δυο πύλες και θα κατευθυνθούν πεζοί στο μπλόκο που έχει στηθεί εδώ και μέρες στην νότια πύλη της ΔΕΘ.

ΔΕΘ: Χιλιάδες αγρότες με τρακτέρ δίνουν το παρών στο συλλαλητήριο

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι πρώτοι αγρότες από τη Νάουσα και τα Γρεβενά βρίσκονταν ήδη λίγο μετά τις 11 το πρωί στη Βόρεια Πύλη επί της Εγνατίας οδού. Στο ίδιο σημείο φτάνουν και οι αγρότες από τη Θεσσαλία, οι οποίοι ξεκίνησαν με λεωφορεία και τα ΙΧ τους νωρίς το πρωί από Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία.

Στη βόρεια Πύλη οι αγρότες από τη Θεσσαλία θα κάνουν μια ανοικτή ομιλία, ενώ αναμένεται να κάνουν πορεία μέσα στη ΔΕΘ και θα κατευθυνθούν στη νότια πύλη, όπου είναι συγκεντρωμένοι συνάδελφοί τους από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας παρατάξει πάνω από 300 τρακτέρ.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, οι αγρότες ενώθηκαν με τους συναδέλφους τους από την Κεντρική Μακεδονία, που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους από την Πέμπτη στη νότια πύλη της ΔΕΘ. Τα τρακτέρ θα αποχωρήσουν την Κυριακή, οπότε και ολοκληρώνεται η Agrotica, ενώ οι αγρότες έχουν εκφράσει τη πρόθεσή τους να επιστρέψουν στα μπλόκα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu