Επιχειρήσεις

Tik Tok μετά μουσικής

Νέα υπηρεσία ανταγωνιστική στο Spotify και Apple Music.

Το TikTok, που ανήκει στην κινέζικη ByteDance, παρουσίασε μία νέα υπηρεσία για ροή μουσικής ανοίγοντας νέους δρόμους ανάπτυξης για τη δημοφιλή εφαρμογή με τα σύντομα βίντεο. Την Τετάρτη 25/7 ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει την υπηρεσία στην Αυστραλία, το Μεξικό και τη Σιγκαπούρη ακολουθώντας το αρχικό πρόσφατο λανσάρισμα στην Ινδονησία και τη Βραζιλία.

Την περασμένη εβδομάδα, η TikTok ανακοίνωσε επίσης μια συμφωνία αδειοδότησης με τη Warner Music Group, καθώς προσπαθεί να αναπτύξει τη βιβλιοθήκη μουσικού περιεχομένου. Η μητρική εταιρεία ByteDance απέσυρε πρόσφατα τη δωρεάν εφαρμογή Resso, μια υπηρεσίας ροής μουσικής που κατέχει.

Αναλυτές ανέφεραν ότι το TikTok έχει βασικά πλεονεκτήματα που δεν διαθέτουν άλλοι εισερχόμενοι στον κλάδο αυτό της ροής μουσικής και θα μπορούσε να κερδίσει μερίδιο αγοράς.

Σύμφωνα με το DataReportal, η Ινδονησία και η Βραζιλία είναι η δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη αγορά του TikTok , πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, με 113 εκατομμύρια και 84,1 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες TikTok ηλικίας 18 ετών και άνω, αντίστοιχα. Το Μεξικό είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά του TikTok με 62,4 εκατομμύρια χρήστες TikTok.

Το TikTok Music θα διευκολύνει τους χρήστες να αποθηκεύουν, να κατεβάζουν και να μοιράζονται τα αγαπημένα τους κομμάτια από το TikTok, δήλωσε ο Ole Obermann, παγκόσμιος επικεφαλής ανάπτυξης μουσικής επιχειρηματικής δραστηριότητας του TikTok, κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας της εφαμοργής στην Ινδονησία και τη Βραζιλία.

Το TikTok είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή μουσικής για ηλικίες 16 έως 19 ετών, πίσω από το YouTube, σύμφωνα με στοιχεία της MIDiA Research που κοινοποιήθηκαν στο CNBC. Η MiDIA Research είναι μια ερευνητική εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που καλύπτει την ψυχαγωγία και τα μέσα ενημέρωσης.

Στην αγορά ροής μουσικής κυριαρχούν ο σουηδικός γίγαντας Spotify και η Apple Music.

Το Spotify κατέχει σχεδόν το 31% της παγκόσμιας αγοράς με την Apple Music να ακολουθεί με 13,7%, σύμφωνα με την έκθεση International Music Summit Business Report 2023.

close menu