Πριν λίγους μήνες, το ΥΠΠΟΑ αποφάσισε ότι το κτίριο στην οδό Ερμού 134-136 δε θα φιλοξενεί πλέον τις δράσεις του ΣΕΑ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε αμετάκλητα το αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων(ΣΕΑ) περί αναστολής εκτέλεσης της υπουργικής απόφασης, με την οποία η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακάλεσε την παραχώρηση προς τον ΣΕΑ, του ακινήτου της οδού Ερμού 134-136.
Το ιστορικό της απόφασης
Το περασμένο καλοκαίρι με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού είχε ανασταλεί η παραχώρηση του κτιρίου στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Αφορμή υπήρξε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον κήπο του για το Ναυάγιο της Πύλου, κάτι το οποίο είχε ως επακόλουθο την αυστηρή επιστολή της υπουργού στο σωματείο. Η Λίνα Μενδώνη κάλεσε τότε το σωματείο σε διαπραγμάτευση για την ενδεχόμενη παραχώρηση άλλου κτιρίου.
Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε μέσω της νομικής οδού και τελικά το θέμα έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας .
Ακολουθεί ολόκληρηση η ανακοίνωση:
«Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 εκδόθηκε η 327/2023 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία απέρριψε αμετάκλητα το αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων περί αναστολής εκτέλεσης της με αρ. 388268/11.8.2023 απόφασης της Υπουργού Πολιτισμού, που ανακάλεσε την παραχώρηση προς τον ΣΕΑ, του ακινήτου της οδού Ερμού 134-136. Η αυτόβουλη συμμόρφωση του ΣΕΑ προς την άμεσα εκτελεστή δικαστική κρίση, στην οποία ο ίδιος προσέφυγε, συνιστά ενέργεια υποχρεωτική εκ του Συντάγματος».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δέκα επενδυτικά σχέδια χάνουν τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου στη Δυτική Ελλάδα – Ποια είναι
- Η Ελλάδα «κλειδώνει» το πλαίσιο για άδειες διαμονής σε επενδυτές και στελέχη εταιρειών: Tι αλλάζει με τη νέα απόφαση
- Ο νέος «Κόμβος Επιδόσεων» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα παρακολούθησης δήμων και περιφερειών
- Μαθήτριες δημιούργησαν εφαρμογή αγορών σε σούπερ μάρκετ για τα άτομα με οπτική αναπηρία
- Xατζηδάκης: “Ενισχύουμε τη διεθνή θέση της Ελλάδας”
- ΜέΡΑ 25: Λήξη της συνεργασίας με την ΑΡΑΣ
- Σίνδος: Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών για νέες κινητοποιήσεις
- Πρωτοψάλτης: Νέο μοντέλο διαχείρισης στην ευλογιά αιγοπροβάτων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








