Πολιτική

Τον «Σαμαρικό» Δ. Πτωχό έχρισε υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο Μητσοτάκης

«Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», είπε ο πρωθυπουργός, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην εκδήλωση για τον υποψήφιο

Με ιδιαίτερη προσφώνηση στον «αγαπητό Πρόεδρο», τον «αγαπητό Αντώνη (Σαμαρά)» ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού για την θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Από το Δημαρχείο Μεσσήνης και παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού, ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Νίκα «έναν άξιο περιφερειάρχη, τον Παναγιώτη Νίκα, έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην περιοχή και την τοπική αυτοδιοίκηση», πρόσωπο που είχε στηρίξει η ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές και δεν θα είναι πάλι υποψήφιος.

«Είμαι εδώ για να ενθαρρύνω έναν νέο άξιο στέλεχος, τον Δημήτρη Πτωχό που θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε: «Αν πράγματι έχει κάποια σημασία η παραταξιακή στήριξη ενός αιρετού άρχοντα, εντοπίζεται σε μια ευρύτερη συναντίληψη που διευκολύνει τον συντονισμό του κέντρου με την περιφέρεια. Θέλουμε να δώσουμε κομματικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές για έναν λόγο, θέλουμε ανθρώπους που συμμερίζονται το όραμά μας και εμείς θα σταθούμε αρωγοί στον δικό τους αγώνα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πίστη ότι «κατέληξα στον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση. Χαρακτηρίζεται από εργατικότητα, καθαρή σκέψη και οραματικό τρόπο που βλέπει τα πράγματα, συνδυάζει την τεχνοκρατική επάρκεια με το γνήσιο πάθος για την πολιτική. Σε αυτή τη νέα σελίδα θα είναι και πάλι νικητής, με τη στήριξη όλων θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Με τον βοήθεια όλων σας, όλων μας, μπορούμε να είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα της Πελοποννήσου και της Ελλάδος. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας».

«Δεν το έχω κρύψει: θέλουμε να δώσουμε κομματικό χρώμα στις εκλογές για Περιφερειάρχη. Όχι για να βάψουμε και πάλι τον χάρτη γαλάζιο. Αυτόν τον βάψαμε γαλάζιο δύο φορές στις εκλογές του Ιουνίου και του Ιουλίου. Αλλά για ένα απλό και πρακτικό λόγο: Γιατί θέλουμε ανθρώπους να συμμερίζονται το όραμά μας, να σταθούν αρωγοί στις δικές μας προσπάθειες και εμείς αρωγοί στο δικό τους αγώνα για τη βελτίωση της ζωής στην περιφέρεια», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. «Πιστεύω ότι κατέληξα στον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση», επεσήμανε.

Εξάλλου, σημείωσε ότι «σήμερα η Ελλάδα είναι διαφορετική, όπως είναι και η Πελοπόννησος. Τα προϊόντα της ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, πολλά νέα επιχειρηματικά σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη, ο τουρισμός και η αγροδιατροφή αναπτύσσονται ταχύτατα, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία συγκεντρώνουν παγκόσμιο ενδιαφέρον».

Πτωχός: Τώρα η Ελλάδα έχει ανοίξει μια νέα σελίδα

Από την πλευρά του, ο κ. Πτωχός κατά την ομιλία του παρουσίασε το σχέδιο του για την Πελοπόννησο της Νέας Εποχής, όπως είπε, το οποίο στηρίζεται σε επτά βασικούς άξονες. Στη Βιώσιμη ανάπτυξη, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στον Ψηφιακό και Οργανωτικό Μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης, στον Εκσυγχρονισμό των υποδομών, στην Προστασία του φυσικού μας πλούτου, στην ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος και στην κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη.

Έδωσε έμφαση στην ανάγκη «να γίνει η Πελοπόννησος πρωταγωνίστρια, στη νέα εποχή που ανοίγεται για την Ελλάδα μας» και τόνισε ότι η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

«Μετά από πολλά χρόνια που η χώρα μας και οι ζωές μας βρέθηκαν καθηλωμένες από την οικονομική κρίση, την πολιτική κρίση, τον διχασμό και την τοξικότητα, τώρα η Ελλάδα έχει ανοίξει μια νέα σελίδα» είπε.

Επισήμανε επίσης ότι «όπως σε όλη τη διαδρομή της πατρίδας μας η Πελοπόννησος έχει σταθεί μπροστά, έτσι και τώρα, πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Στη Νέα Εποχή της Ελλάδας, θέλουμε να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο ξεκίνημα για την Πελοπόννησο!».

Τόνισε ότι «πρέπει να μείνει πίσω το παλιό» και να ξεχαστούν οι «τοξικές αντιπαραθέσεις του χτες» και προσέθεσε: «Κρατάμε μόνο τα θετικά και κτίζουμε πάνω σε αυτά. Το μεγάλο στοίχημα είναι η Πελοπόννησος του 2028 να είναι μια ευρωπαϊκή Περιφέρεια πρότυπο σε όλα».

close menu