Επενδύσεις

TotalEnergies: Επένδυση 23 εκατ. ευρώ σε εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας

Επένδυση στην Xlinks First που αναπτύσσει έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Μαρόκο για την παροχή ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η TotalEnergies ανακοίνωσε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου ότι απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην Xlinks First με επένδυση 20 εκατομμυρίων στερλινών δηλαδή περίπου 23.105.000 ευρώ.

Η Xlinks First σχεδιάζει να αναπτύξει ένα έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Μαρόκο, το οποίο θα περιλαμβάνει αιολική και ηλιακή ενέργεια, για την παροχή πράσινης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης και αποθήκευσης μπαταριών.

Υπενθυμίζεται  ότι η γαλλική εταιρεία ενέργειας επέλεξε να απομακρυνθεί από την ελληνική αγορά υδρογονανθράκων αποχωρώντας πέρυσι από την κοινοπραξία με την αμερικανική ExxonMobil και την HellenIQ Energy.

Ωστόσο, πραγματοποίησε συμφωνία εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της Total Eren, στην οποία κατείχε το 29%, και έγινε από τους πιο ισχυρούς παίκτες της ελληνικής αγοράς ΑΠΕ, καθώς απέκτησε πλήρως την Total Eren, και μαζί τη θυγατρική της Eren Hellas με εν λειτουργία μονάδες που προσεγγίζουν τα 250 MW και τα φωτοβολταϊκά και εν λειτουργία ή υπό κατασκευή 420 MW με 13 αιολικά και 13 φωτοβολταϊκά πάρκα.

H Eren Hellas Α.Ε. βρίσκεται ήδη στην πρώτη πεντάδα των εταιρειών ΑΠΕ, διαθέτοντας στο χαρτοφυλάκιο της σε λειτουργία έναν αξιόλογο αριθμό μονάδων ΑΠΕ, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος περίπου 345 MW.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu