Η μέση συνολική διανυκτέρευση για το μήνα Σεπτέμβριο 2024, ανήλθε σε 4,6 ημέρες, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
Αύξηση 2,7% στις αφίξεις και 3,4% στις διανυκτερεύσεις κατέγραψαν τα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια τον Σεπτέμβριο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα προσωρινά μηνιαία στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της σχετικής έρευνας, κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2024 οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα ανήλθαν σε 5.024.857 και οι διανυκτερεύσεις σε 22.971.551, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2023, κατά 2,7% στις αφίξεις και 3,4% στις διανυκτερεύσεις.

Ειδικότερα, κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, παρατηρήθηκε αύξηση 2,9% στις αφίξεις και 3,6% στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών. Αντίστοιχα για τους ημεδαπούς, παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις κατά 1,8% και 1,5%, αντίστοιχα.
Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους αλλοδαπούς με 82,7% και 90,2%, αντίστοιχα. Η μέση συνολική διανυκτέρευση για το μήνα Σεπτέμβριο 2024, ανήλθε σε 4,6 ημέρες.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αλλαγή μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικός Χρυσός
- Δηλώσεις Τραμπ – Ζελένσκι: Κάναμε σημαντική πρόοδο
- Ο Κύργιος νίκησε τη Σαμπαλένκα
- Σε εξέλιξη η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Φλόριντα
- Γιώργος Μπότας: Από τα site έμαθα για τη δέσμευση των λογαριασμών
- Πριν τη συνάντηση Ζελένσκι-Τραμπ η Μόσχα ζητά αποχώρηση ουκρανικών δυνάμεων από το Ντονμπάς
- Wall Street: Αισιόδοξοι οι επενδυτές ότι το 2025 θα κλείσει με θετικό πρόσημο
- Τραμπ – Ζελένσκι: Τηλεφωνική επικοινωνία με Ευρωπαίους ηγέτες μετά τη συνάντηση τους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








