Τουρισμός

Τουρκικά ΜΜΕ: 50.000 τουρίστες στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα

Αφορμή είναι οι διακοπές για το Μπαϊράμι και οι επιπλέον αργίες που έδωσε ο Ερντογάν στους εργαζόμενους

Συνολικά 50.000 Τούρκοι τουρίστες αναμένεται να ταξιδέψουν την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Αφορμή είναι οι διακοπές για το Μπαϊράμι, οι οποίες λόγω και της επιπλέον αργίας που έδωσε ο Ερντογάν στους εργαζόμενους, διαρκούν από τις 15 ως τις 23 Ιουνίου.

«Εννέα ημέρες αργίας και η Ελλάδα είναι καλύτερη σε υπηρεσίες, αλλά και φθηνότερη» αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος είναι υπέρ της απομάκρυνσης και φυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου των Κούρδων, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Εδώ είναι τουρκική δημοκρατία, δεν μπορείς να κάνεις πολιτική με καλάσνικοφ, με μολότοφ και βόμβες».

Όπως συμπλήρωσε: «Η τρομοκρατία και η πολιτική των πολιτών δεν μπορούν να σταθούν δίπλα-δίπλα. Η τρομοκρατία και η δημοκρατία μπορούν να συνυπάρξουν. Η θεμιτή πολιτική δεν μπορεί να γίνει με το να βάζεις την πλάτη σου σε αυτούς με τα Καλάσνικοφ, τις μολότοφ και τις βόμβες. Εμείς μέχρι σήμερα δεν έχουμε πει λέξη όταν πρόκειται για νόμιμη πολιτική που δεν πατάει τις κόκκινες γραμμές της δημοκρατίας και των νόμων και δεν βγαίνει εκτός νομιμότητας και έτσι μπορεί ελεύθερα να ασκεί πολιτική.

Να μην ενοχληθεί κανείς από την απόφαση της δικαιοσύνης για το Χάκαρι. Η δικαιοσύνη πήρε την απόφασή της μιλώντας για τον νόμο της. Τι έκαναν όμως αυτοί. Αυτοί ξεσήκωσαν το κοινοβούλιο! Μη μας παρεξηγείτε αλλά εδώ είναι το Κοινοβούλιο της Τουρκικής Δημοκρατίας που λειτουργεί η δημοκρατία».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu