Το ραντεβού του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Τούρκο ομόλογό του βρέθηκε στο επίκεντρο του τουρκικού Τύπου που βλέπει την συνάντηση σαν ένα πρώτο βήμα για μια νέα προσπάθεια στις ελληνοτουρικες σχέσεις
Ο Σεπτέμβριος εξελίσσεται σε κρίσιμο μήνα για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων καθώς χθες έκλεισε για τις 5 Σεπτεμβρίου η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στην Άγκυρα.
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου να συναντηθούν στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Η Συνέλευση του OHE θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.
Το ραντεβού Γεραπετρίτη – Φιντάν βρέθηκε στο επίκεντρο του τουρκικού Τύπου που βλέπει την συνάντηση σαν ένα πρώτο βήμα για μια νέα προσπάθεια στις ελληνοτουρικες σχέσεις.
Έτσι, η Hurriyet κάνει λόγο για «πρώτο βήμα στην Άγκυρα». Το δημοσίευμα αναφέρει πως η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ έρχεται μετά την συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Λιθουανία τον Ιούλιο, και μάλλον θα προετοιμάσουν την συνάντηση των δύο ηγετών στη Νέα Υόρκη. Επίσης, υπενθυμίζει τις δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη επαφή μεταξύ των δύο πλευρών.
Αντίστοιχα, η εφημερίδα Milliyet αναφέρει ότι «συνεχίζεται η διαδικασία του διαλόγου στο Αιγαίο». Σύμφωνα με το δημοσίευμά της, η Γεραπετρίτη – Φιντάν δεν θα προετοιμάσει μόνο το ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντογάν αλλά και το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες στη Θεσσαλονίκη. Η Milliyet υπενθυμίζει επίσης ότι και οι δύο πλευρές έχουν ακυρώσει ασκήσεις στα πλαίσια του καλού κλίματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέο δελεαστικό τίμημα από την Intesa Sanpaolo για την απόκτηση της Monte dei Paschi
- Basket League: Στη Θεσσαλονίκη πέφτει η αυλαία της πρώτης αγωνιστικής
- Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση με τις ΗΠΑ διαμηνύει η Τεχεράνη
- Εκτός ελέγχου η μαθητική εξέγερση στη Γαλλία με εκατοντάδες τραυματίες και τεράστιες καταστροφές
- Συναγερμός στην Κω για πυρκαγιά στην Καρδάμαινα
- Η Allwyn και η McLaren Racing έφεραν τα μονοθέσια της Formula 1 στο ΟΑΚΑ
- Κλίμακα αντίποινων στις πετρελαϊκές υποδομές της Ρωσίας ετοιμάζει η Ουκρανία
- Φρένο στην παραγωγή πετρελαίου βάζει ο OPEC+ λόγω Μέσης Ανατολής
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








