Με στόχο να καλύψουν και τα τσιπ H20 - Υποχωρεί 5,9% η μετοχή της Nvidia
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ διερευνούν το ενδεχόμενο να επιβάλλουν περαιτέρω περιορισμούς στις πωλήσεις τσιπ της Nvidia στην Κίνα, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.
Oι πηγές ανέφεραν ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.
Όπως σημείωσαν, οι αξιωματούχοι επικεντρώνεται σε πιθανή επέκταση των περιορισμών ώστε να καλύψουν και τα τσιπ H20.
Το συγκεκριμένο τσιπ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξέλιξη και τη χρήση λογισμικού και υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης, είναι ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μην εμπίπτει στους υφιστάμενους περιορισμούς που έχει θέσει η Ουάσιγκτον για εξαγωγές τεχνολογίας στην Κίνα.
Ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του υπουργού Εμπορίου, Χάουαρντ Λούτνικ, δήλωσε κατά τη διάρκεια ακρόασης για την έγκρισή του διορισμού του ότι τάσσεται υπέρ των περιορισμών στις εξαγωγές ημιαγωγών.
Η μετοχή της Nvidia βουτάει 5,9% στα 121 δολάρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μελίντα Φρεντς Γκέιτς για Έπσταϊν: «Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι μακριά από όλη αυτή τη λάσπη»
- Εγκαίνια κέντρου καινοτομίας στα Ιωάννινα
- Η Texas Instruments εξαγοράζει τη Silicon Labs με 7,5 δισ. δολ.
- Η Airbus που αυξάνει την παραγωγή στρατιωτικών αεροσκαφών
- Επανεκκίνηση σχέσεων Τουρκίας, Αιγύπτου με φόντο Λιβύη, Γάζα και Ανατολική Μεσόγειο
- Δικαστική απόφαση ακυρώνει τη σύμβαση CK Hutchison με Παναμά για τα λιμάνια
- Πως τα Ατομα με Αναπηρία θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας
- Ιμάμογλου: Η εισαγγελία ζητεί 20 έτη κάθειρξης για «πολιτική κατασκοπεία»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








