Στην πρώτη περίπτωση συνεχίζεται η επιχείρηση ανεύρεσης, στη δεύτερη διασώθηκαν 47 και στην τρίτη, 88 μετανάστες
Οι λιμενικές αρχές στα Χανιά βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή δεδομένων των τριών διαφορετικών περιστατικών με τις διασώσεις μεταναστών νότια της Γαύδου.
Συγκεκριμένα από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι τα ξημερώματα, αντιμετώπισαν το ναυάγιο του ξύλινου σκάφους με την επιχείρηση ανεύρεσης που συνεχίζεται.
Δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε 40 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου με τη διάσωση 47 μεταναστών και τα ξημερώματα τρίτο περιστατικό 28 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου με τη διάσωση 88 μεταναστών.
Η μεταφορά τους στην Αγυιά Χανίων είναι σε εξέλιξη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απόψε θα αναχωρήσουν 45 εκ του συνόλου των μεταναστών για το λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο της γραμμής.
Όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ η αρμόδια αντιδήμαρχος Δήμου Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη, οι μετανάστες έχουν πλήρη κάλυψη ιατροφαρμακευτική, παπούτσια, ρούχα, κουβέρτες, τροφή και όσοι βρίσκονται στο κέντρο φιλοξενίας είναι καλά στην υγεία τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Financial Times: Δασμοί σε δύο στάδια από τις 2 Απριλίου – Η στρατηγική του Τραμπ για την αυτοκινητοβιομηχανία
- Πανό υπέρ Ιμάμογλου από βουλευτές του SPD
- Η Ινδία “δείχνει” το δρόμο: Μειώνει τους δασμούς στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ για να κερδίσει μείωση στις εξαγωγές της
- Νέους κανόνες οδικής ασφάλειας ανακοίνωσε η Κομισιόν
- Στη Metlen ο Στεφάν Σεζουρνέ, αρμόδιος της Κομισιόν για τη βιομηχανική στρατηγική
- Συμφωνία για κατάπαυση πυρός στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ Μόσχας και Κιέβου
- Ευρωβαρόμετρο: Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες στην Ελλάδα (52%) θεωρούν πρόβλημα τον πληθωρισμό και κόστος ζωής
- Πρόσκληση προς ΔΕΣΦΑ για επέκταση αγωγού φυσικού αερίου 156 χιλιομέτρων στη Δυτική Μακεδονία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις