Συνιστά οι δικηγόροι να γίνουν ντελιβεράδες για να βγάλουν περισσότερα ευρώ
Είναι λυπηρό να ακούς τέτοια συμπεράσματα από έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι και πανεπιστημιακός. Ο μετριοπαθής μέχρι πρόσφατα υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου, (σ.σ. πρώην σοσιαλιστής), ρωτήθηκε την Παρασκευή στο Action24 για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Όταν ο δημοσιογράφος του είπε πως «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά ο οποίος που παίρνει 1.400», ο Π. Τσακλόγλου απάντησε με ερώτηση στον δημοσιογράφο λέγοντας ειρωνικά: «επομένως, ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;»
Και μετά αντί να πει ότι έκανε χιούμορ, το κάνει χειρότερα: «Να το πω λίγο διαφορετικά. Εδώ μπαίνει ένα γενικότερο πρόβλημα. Προφανώς ο φίλος σας ο δικηγόρος συνεκτιμά τις σπουδές του το βιοτικό επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας και ούτως καθ΄εξής. Εάν το ντελιβεράδικο θα πήγαινε στα τρία χιλιάρικα θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω και αμφιβάλλω, αλλά δεν είναι έτσι…», είπε ευθαρσώς.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θα πρέπει οι πολίτες να κατεβάσουν τον πήχη σε σχέση με αυτά που προσδοκούν, απάντησε λέγοντας ότι πρέπει να «αφήσουμε την αγορά εργασίας να λειτουργήσει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι η εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αν αυτό που μου λέτε τώρα σημαίνει ότι έχουμε περισσότερους δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες» είπε.
Προφανώς για τον υφυπουργό είναι όλα θέμα χρημάτων, όπως ο Ιούδας ο Ισκαριώτης!
🔵Π. Τσακλόγλου: Γιατί δεν πάει ο δικηγόρος να γίνει ντελιβεράς…#ProiniZoni #Action24 pic.twitter.com/sMqoeu5gYb
— Action24 (@action24tv) November 24, 2023
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eurostat: Στο 4,9% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ελλάδα το Μάιο, στις υψηλότερες θέσεις της ΕΕ
- ΕΛΣΤΑΤ: Υποχώρηση της επιβατικής κίνησης στα λιμάνια στο τέλος του 2025
- ΕΦΕΤ: Αποσύρονται όλες οι καπνιστές πέστροφες της εταιρείας “Παναγιωτόπουλος – Μπακατσιάς Ο.Ε.”
- Ομιλος AKTOR: Καινοτομεί με πράσινο μετασχηματισμό και διεθνή διάκριση EcoVadis
- ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕΒΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Attica Group: Στο τραπέζι όλα τα σενάρια για το ιδιοκτησιακό καθεστώς
- Pizza Hut: Τί γίνεται με το brand στην Ελλάδα μετά την πώλησή της σε δύο διαφορετικούς αγοραστές
- Μήνυμα στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων στο “Tastes of Xanthi” από τη ΓΣΕΒΕΕ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








