Πολιτική

Τσίπρας: Ο Αντ. Σαμαράς είναι πια παρελθόν

Καλοδεχούμενοι είναι όσοι αποδέχονται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ζητώντας παράλληλα να τοποθετηθούν υπηρεσιακές διοικήσεις στα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Τύπου και Προστασίας του πολίτη προκειμένου να γίνουν οι εκλογές «σε κλίμα σταθερότητας και ομαλότητας».

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι «η αλήθεια κέρδισε μία μάχη» προσθέτοντας ότι πλέον ο λαός έρχεται στο προσκήνιο.

Στρεφόμενος κατά του Πρωθυπουργού ο κ. Τσίπρας είπε ότι «είναι ο τελευταίος σε αυτή τη χώρα που μπορεί να μιλά για συναίνεση» και ότι «είναι πια παρελθόν».

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι έως τις εκλογές «κάποιοι θα επιχειρήσουν παρά την αποτυχημένη απόπειρα με τους βουλευτές, να συνεχίσουν το ίδιο βιολί της τρομοκρατίας με το λαό». Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «αυτά με τα οποία το 2012, απείλησαν τον λαό ότι θα συνέβαιναν αν εκλέγονταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός τα υπέστη. Αλλά όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπέστη από τον κ. Σαμαρά και τη τρόικα».

«Με τον ίδιο αδίστακτο τρόπο που κυβερνήσανε, με τον ίδιο θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν τη νίκη του λαού στις εκλογές της 25ης του Γενάρη» είπε ο κ. Τσίπρας προβλέποντας «επίθεση κινδυνολογίας και τρόμου».

Κλιμακώνοντας την κριτική του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι «έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που αγνόησε και υποβάθμισε τη Βουλή όσο κανείς άλλος στην ιστορία της».

«Είναι ο πρωθυπουργός που πιο πολύ τον έβλεπε το εντευκτήριο παρά η αίθουσα της Βουλής. Είναι ο πρωθυπουργός που αρνήθηκε κάθε διάλογο και κάθε συνάντηση με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Είναι ο πρωθυπουργός που μέσα σε μια νύχτα, ερήμην της Βουλής και ερήμην ακόμα και των κομμάτων με τα οποία συγκυβερνούσε, έριξε μαύρο στην ΕΡΤ φιμώνοντας τη φωνή της Ελλάδας στον κόσμο και πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Είναι ο πρωθυπουργός του αυταρχισμού και της κοινωνικής κατεδάφισης. Και άρα είναι ο τελευταίος που έχει το ηθικό δικαίωμα να μιλά για συναίνεση».

«Θα χρησιμοποιήσουν τερατώδη ψέμματα για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ «θα χρησιμοποιήσουν το ψέμα. Τερατώδη ψέματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις προθέσεις, και την πολιτική του. Δρακόντεια ψέματα για το τι περιμένει τους Έλληνες αν δεν ψηφίσουν για άλλη μια φορά το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στις δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά στις εκλογές του 2012 διερωτώμενος: «Χρειάζεται να πούμε ότι έκαναν ακριβώς τα αντίθετα από όσα έλεγαν; Χρειάζεται να σχολιάσουμε αυτό τον ποταμό από ψέματα; Αυτή την ακράτεια υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα; Αυτή την ανάδειξη του ψέματος σε κεντρικό πολιτικό πρόγραμμα;».

Με έμμεσες αναφορές στα νέα πολιτικά κόμματα ο ίδιος υποστήριξε ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ «θα στηρίξουν τις ελπίδες τους σε σχήματα που δημιουργήθηκαν πρόσφατα ή σε άλλα που θα δημιουργηθούν προκειμένου να αρδεύσουν τα χωράφια της μνημονιακής πολιτικής».

Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση σε όσους «αποδέχονται το πρόγραμμα που εκφωνήσαμε στη Θεσσαλονίκη αλλά και τη δέσμευσή μας για ουσιαστική και σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για τη βιωσιμότητα του χρέους και την επόμενη μέρα» λέγοντας ότι «είναι καλοδεχούμενοι».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας ζήτησε κλίμα σταθερότητας και ομαλότητας εν όψει εκλογών και θεωρώντας ότι κανένας δεν επιδιώκει το αντίθετο ζήτησε «να τοποθετηθούν υπηρεσιακές διοικήσεις στα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Τύπου και Προστασίας του πολίτη. Ώστε να διασφαλιστεί ότι ο τόπος θα πάει στις εκλογές χωρίς αντιδημοκρατικούς χειρισμούς και παρατράγουδα».

Ακόμα προειδοποίησε «μη διανοηθείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο.Μην διανοηθείτε να πειράξετε τίποτα από τους φακέλους στα συρτάρια των υπουργείων. Και ειδικά την αλληλογραφία με την τρόικα. Γιατί αυτή η χώρα έχει δημοκρατία. Και στην δημοκρατία η διαφάνεια έχει τον πρώτο λόγο, είτε το θέλουν είτε όχι».

close menu