Πολιτική

Τσίπρας: Θα επιδιώξουμε μία ευρεία συναίνεση μετά τις εθνικές εκλογές

Tη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση των μέτρων λιτότητας και αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, παραχωρώντας συνέντευξη στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Εν μέσω των καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναρριχηθεί στην εξουσία, τότε θα ακυρώσει τα μέτρα λιτότητας και θα διεκδικήσει την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

Μάλιστα, σχετικά με το haircut στο χρέος, αποσαφήνισε πως «κανείς δεν επιζητάει μία νέα αναδιάρθρωση του χρέους, που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών».

Επομένως, εξήγησε πως η νέα αναδιάρθρωση θα αφορά αποκλειστικά το χρέος προς τον επίσημο τομέα.

«Η Ευρώπη πρέπει να μειώσει ή να εξαλείψει μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Διαπραγμάτευση σημαίνει πως θα επιδιώξουμε μία νέα συμφωνία» εξήγησε εν συνεχεία, ξεκαθαρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν σκοπεύει να προβεί σε μονομερείς κινήσεις».

Ωστόσο, εξήγησε πως «η Ελλάδα θα προβεί σε μονομερείς κινήσεις, εάν και εφόσον… αναγκαστεί».

«Δεν πιστεύω πως κάποιος θα μας αναγκάσει να προβούμε σε μονομερείς κινήσεις, επειδή κανείς δεν θα ωφεληθεί από μία τέτοια εξέλιξη» διαμήνυσε εν συνεχεία. 

Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά κάθε μετεκλογική συνεργασία με τα δύο κυβερνώντα κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).

«Θα επιδιώξουμε μία ευρεία συναίνεση μετά τις εθνικές εκλογές» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανιζόμενος βέβαιος για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. 

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu