Πολιτική

Τσίπρας: Βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή

Ανοιχτό προσκλητήριο πρωτίστως στις δυνάμεις της Αριστεράς, το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥ αλλά και σε δυνάμεις και πρόσωπα του χώρου της Οικολογίας, το αντιμνημονιακού χώρου και όσους στήριξαν την υποψηφιότητα Τσίπρα για την Κομισιόν, απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την σχετική εισήγηση του προέδρου του κόμματος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ δεν απέκλεισε μετεκλογική συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά.

«Βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή. Είναι η ώρα της μέγιστης ευθύνης απέναντι στο λαό μας, την Ελλάδα και την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε ευρύτατο κάλεσμα «να παραμερίσουμε όσα μας χωρίζουν και να εργαστούμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι για το τερματισμό της κοινωνικής καταστροφής, για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος, για μια κυβέρνηση που θα βάζει στο επίκεντρο τα συμφέροντα των πολλών».

«Απευθύνουμε κάλεσμα για μια πλατιά εκλογική συμπαράταξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν επί της αρχής στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το συμπληρώνουν με τις δικές τους επιμέρους προτεραιότητες.

Σε δυνάμεις και πρόσωπα από τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό χώρο της Αριστεράς, της Οικολογίας, του Αντιμνημονιακού χώρου, αλλά και των κινημάτων που αναπτύχθηκαν την περίοδο του μνημονίου. 

Απευθυνόμαστε ειδικότερα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που στήριξαν την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν» ανέφερε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας και όσους «με ανιδιοτέλεια συμπορεύτηκαν μαζί μας τα τελευταία χρόνια».

Αναφερόμενος στη Δημοκρατική Αριστερά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι τους τελευταίους μήνες «είχαμε έναν ειλικρινή πολιτικό διάλογο με τη ΔΗΜΑΡ. Παρά τις έντονες διαφωνίες των προηγούμενων χρόνων, παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον τις πολιτικές διεργασίες που συντελέστηκαν μετά την αποχώρηση από τη κυβέρνηση Σαμαρά».

«Και ιδιαίτερα υπήρξε κοινός τόπος στην εκτίμηση ότι είναι όφελος για το τόπο η πτώση της κυβέρνησης, η κυβερνητική αλλαγή και η αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση. Η στάση και η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική συμπαράταξη στα ψηφοδέλτιά μας ήταν ειλικρινής. Θα σεβαστούμε, ωστόσο, τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ, όποιες κι αν είναι αυτές» είπε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο «ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να συμπορευτούμε προεκλογικά, η ανάγκη ευρύτερης συμπαράταξης για την κοινωνική σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας, θα παραμένει και την επομένη των εκλογών».

Το κόμμα επιβεβαίωσε την πολιτική του βούληση να συγκροτήσει ψηφοδέλτια «ανοιχτά στη κοινωνία, ανοιχτά σε πρόσωπα και δυνάμεις που με συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης, έρχονται για συνεισφέρουν στη κοινή προσπάθεια. Έρχονται να μοιραστούν την ιστορική ευθύνη της ανατροπής και όχι θέσεις εξουσίας». 

close menu