Ορισμένες χώρες της ΕΕ διστάζουν να παραχωρήσουν τον έλεγχο των εθνικών χρηματοπιστωτικών κανόνων
Στη δέσμευση του Eurogroup για τη δημιουργία μιας Ένωσης Κεφαλαιαγορών αναφέρθηκε ο Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία Πάολο Τζεντιλόνι, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει πρόοδος. Συγκεκριμένα ο Eυρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε πως, ακόμα και αν δεν επιτευχθεί συναίνεση για τη δημιουργία μιας Ένωσης Κεφαλαιαγορών, ορισμένα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προχωρήσουν από κοινού.
«Το Eurogroup έχει δεσμευτεί να προχωρήσει μπροστά (στις κεφαλαιαγορές), αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολιτικές και οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν εύκολα», δήλωσε ο Τζεντιλόνι πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Παρόλο που οι Ευρωπαίοι αποταμιεύουν γενικά περισσότερο από τους Αμερικανούς, οι κεφαλαιαγορές της ΕΕ δεν έχουν επί του παρόντος το βάθος των αντίστοιχων αμερικανικών, επειδή λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό με βάση τις εθνικές γραμμές.
Όλοι οι ηγέτες της ΕΕ υποστήριξαν την αρχή της ένωσης των κεφαλαιαγορών σε σύνοδο κορυφής τον περασμένο μήνα, αν και οι διαιρέσεις παραμένουν ως προς τις λεπτομέρειες, με ορισμένες χώρες να διστάζουν να παραχωρήσουν τον έλεγχο των εθνικών χρηματοπιστωτικών κανόνων σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες προκάλεσε το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν
- Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη: Ανιστόρητη πολιτική, θεσμική ελαφρότητα και ευτελισμός του Συντάγματος
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Την άρση της ασυλίας του ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου
- AS Company: Αύξηση 56,32% στα EBITDA – Πρόταση για μέρισμα 0,19 ευρώ ανά μετοχή
- CrediaBank: Σε διεθνείς επενδυτές το 80% των μετοχών της αύξησης κεφαλαίου
- Foodlink: Αύξηση 8,3% στα 11,120 εκατ. ευρώ τα EBITDA το 2025
- Τραμπ: Απειλεί ξανά με πρωτοφανή επίθεση το Ιράν – «Στις 8 θα συμβεί»
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








