Πρόσωπα

Βακάκης (Jumbo): «Σέβομαι την προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά τίποτα δεν έχει διορθωθεί επί της ουσίας»

Μηνύματα σε πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο επιχειρηματίας στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετοχών της Jumbo

Μηνύματα προς τους μετόχους, τους καταναλωτές και τους πολιτικούς έστειλε ο επικεφαλής της εταιρείας Jumbo, Απόστολος Βακάκης κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της εταιρείας του την Τετάρτη 22 Μαΐου, επισημαίνοντας ότι αυτό που συμβαίνει γύρω του, δηλαδή ένα ευχάριστο κλίμα, δεν είναι δικαιολογημένο, αφού στην πράξη δεν έχει αλλάξει τίποτα δομικό.

«Η αδράνεια, η ατολμία και η ακινησία δεν είναι καλοί οιωνοί. Χωρίς αύξηση παραγωγικότητας το μόνο που θα ζήσουμε είναι πληθωρισμός. Και επειδή αυτός δεν είναι λύση αλλά μεγιστοποιεί το πρόβλημα του καταναλωτή τελικά θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο», είπε ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος της Jumbo.

Και συνέχισε:

«Έχω πει ότι δεν δικαιούμαστε να διαμαρτυρόμαστε καθώς είμαστε μια πετυχημένη επιχείρηση και σεβόμαστε την προσπάθεια που καταβάλει κάθε κυβέρνηση. Δεν φιλοδοξώ να υποκαταστήσω κάποιον. Εξάλλου αυτή τη δουλειά δεν την ξέρω. Ανησυχώ όμως ότι πάμε αργά. Ανησυχώ απ’ τη χαρά που βλέπω γύρω μου και λέω ότι δεν πρέπει να είμαστε τόσο χαρούμενοι αφού τίποτα δεν έχει διορθωθεί επί τοις ουσίας! Στερείται λογικής τόση χαρά που βλέπω στην Ελλάδα. Άρα γιατί να μην ανησυχώ;», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βακάκης τονίζοντας ότι ο κόσμος τείνει να συνηθίσει το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη οι δύο πόλεμοι και προειδοποιώντας για σημαντικές συνέπειες που θα έρθουν στην περίπτωση που τελικά παγιωθεί αυτή η κατάσταση.

«Ο κόσμος έχει συνηθίσει τον κίνδυνο. Θεωρεί φυσιολογικό να μην δουλεύει το Σουέζ, να κάνουν τα πλοία το γύρο της Αφρικής, να είναι αυξημένα τα ναύλα, και να υπάρχει αδράνεια σε ο,τι αφορά επίλυση του προβλήματος. Όλα αυτά έχουν επίπτωση όμως. (…) “Δε νοείται διεθνές εμπόριο χωρίς το Σουέζ. Μιλάμε για άλλον κόσμο. Οπότε πρέπει με κάποιο τρόπο πρέπει να βρεθούν λύσεις», τόνισε ο κ. Βακάκης προειδοποιώντας πως θα ασκηθούν μεγάλες πληθωριστικές πιέσεις εκ νέου σε μία τέτοια περίπτωση.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πρόσωπα

close menu