«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης έκαναν ότι μπορούσαν στο πλαίσιο μιας ταπεινωτικής συμφωνίας, η οποία παραμένει μη βιώσιμη» επισήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών σχετικά με το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με τους εταίρους της χώρας.
Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε, επίσης, ότι διάβασε το κείμενο της συμφωνίας στα αγγλικά, και διαπίστωσε ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, όπως υπήρχε, επανέρχεται. Σχετικά με τις υψηλές αμυντικές δαπάνες που αποτελούν ένα σταθερό πρόβλημα για την ελληνική οικονομία, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι πρέπει με κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Άμυνας να απαιτηθεί η εγγύηση των ελληνικών συνόρων από την ΕΕ.
Εξάλλου, ο Γ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε ύποπτο ότι με τη διάταξη στη νέα συμφωνία όλο το προσωπικό του ΣΔΟΕ εντάσσεται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στις μετοχές AI και ανακαλύπτουν ξανά Κίνα και Ινδία
- Η Κίνα σπάει τα κοντέρ στην ενέργεια: Επενδύσεις σχεδόν 1 τρισ. δολαρίων
- Αυστραλία: Οι κάτοικοι μπλόκαραν τεράστιο AI data center
- Από τον πόλεμο στα χωράφια: Η στρατιωτική τεχνολογία βρίσκει νέα χρήση
- ΕΕ και Βρετανία κοντά σε συμφωνία για την αγορά άνθρακα: Τι αλλάζει μετά το Brexit
- Πόσο ρεύμα «καίνε» ChatGPT, Claude, DeepSeek
- Κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη: Κακουργηματικές διώξεις στους συλληφθέντες
- Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι στις ΗΠΑ: Πώς το 10% αύξησε την περιουσία του κατά $800.000
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







