Πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό απαιτούνται, προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, επεσήμανε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα Ντέλια Βελκουλέσκου, μιλώντας σε επενδυτικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Bloomberg, το στέλεχος του ΔΝΤ υποστήριξε την πάγια θέση του Ταμείου, περί της ανάγκης μίας αξιοσημείωτης απομείωσης του Δημόσιου Χρέους. Όπως ανέφερε οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής στο μέτωπο αυτό δεν ήταν ικανές να αποκαταστήσουν τη βιωσιμότητα του Δημόσιου Χρέους της χώρας.
Συμπλήρωσε δε, ότι η αδύναμη δημοσιονομική θέση της Ελλάδος αποτελεί πρόκληση για την οικονομική πολιτική.
Η ίδια υποστήριξε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν το επίπεδο του ανταγωνισμού διευκολύνοντας την είσοδο στην αγορά νέων επιχειρήσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΑΑ: Άνοδος επιβατών, αλλά χαμηλότερα έσοδα και κέρδη στο α΄ εξάμηνο – Επενδύσεις επέκτασης €950 εκατ. έως το 2030
- ΧΥΤΑ: Πρόσκληση 20 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΝ για έργα επέκτασης
- Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης
- Πιερρακάκης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: «Ο επενδυτής δεν προστατεύεται με εγκυκλίους»
- Deloitte: Πάνω από €40 δισ. τα έσοδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου – Η ανάπτυξη «ζορίζει» τους συλλόγους
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 0,18% με «έκρηξη» τζίρου αλλά πάρτι από HELLENiQ ENERGY, Motor Oil, ΔΕΗ
- Fed: Σταθερά τα επιτόκια έως το τέλος του 2026 βλέπει η πλειοψηφία των αναλυτών
- Safe Bulkers: Με μεγάλο discount το placement στα 6,70 ευρώ, αντλησε 80,4 εκατ. ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







