Πολιτική

Βενιζέλος: «Δεύτερες εκλογές θα εκτροχιάσουν το τρένο»

«Δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές, αν ‘φάμε’ το Φεβρουάριο θα έχει εκτροχιαστεί το τρένο» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την επίτευξη νέας συμφωνίας με τους δανειστές.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «συνταγματικά η αβεβαιότητα δημιουργήθηκε επειδή η αντιπολίτευση αμφισβήτησε τη νομιμότητα της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί και να δεσμεύσει μακροχρονίως τη χώρα… Αυτό δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση, ανεβάζει τα επιτόκια, έχει επίπτωση οικονομική».

«Η Πορτογαλία έχει χειρότερα οικονομικά στοιχεία από την Ελλάδα έχει απόδοση στα δεκαετή ομόλογα έχει απόδοση 1,04% και εμείς 11,5%. O κίνδυνος της χώρας, η πολιτική ανάλυση καθορίζει τα πάντα» τόνισε .

«Τελειώνει το μνημόνιο 31 Δεκεμβρίου τελείωσε το δάνειο, δεν υπάρχει άλλο μας έχουν κρατήσει την τελευταία δόση του 1,8 δισ. υπάρχει μόνο το σκέλος του ΔΝΤ που είναι μικρό, έπρεπε να τελειώσουμε τη μετά μνημόνιο εποχή» εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Το περιεχόμενο της συμφωνίας μας δεν έχει δάνειο, είναι τα λεφτά από το προηγούμενο δάνειο, τα 11 δισεκ. ευρώ, δεν υπάρχει τρόικα, αλλά ένας τακτικός μηχανισμός» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

«Μετά τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση άντεξε με το 8% του ΠΑΣΟΚ, και ψήφισε μέτρα πολύ σημαντικά, όπως η ρύθμιση των 100 δόσεων για να αναπνεύσει η αγορά. Η κυβέρνηση φρέναρε γιατί υπήρχε πολύ σοβαρό εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα» δήλωσε.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μπαλαντέρ” ξεκαθάρισε, “όταν φτάνεις στην ώρα της ευθύνης τέλειωσαν το ψέματα και οι πλάκες, θέλουμε προγραμματική συμφωνία που θα σέβεται τους στόχους και τα κεκτημένα» διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι αποτελεί «έκπληξη και είναι καθοριστικό να λες ότι ‘δεν θα αποδεχθώ τις δεσμεύσεις και τις υπογραφές’».

«ΤΟ ΚΙΔΗΣΟ εμφανίστηκε τώρα… Θα κριθεί, όλα γνωριζόμαστε όλα είναι νωπά, όλοι ξέρουμε τι έχει κάνει ο καθένας, πότε, πώς και γιατί» ανέφερε με νόημα ο κ Βενιζέλος, ενώ για το χρέος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «ο πολίτης ξέρει». «Εγώ μπήκα στο ΠΑΣΟΚ από το πανεπιστήμιο, από την κοινωνία, εγώ δεν είμαι του κομματικού σωλήνα και του μηχανισμού» πρόσθεσε δε, αφήνοντας αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Πάμε σε συνέδριο μετά τις εκλογές με ανοιχτά όλα τα θέματα» σχολίασε για τη Δημοκρατικής Παράταξη.

close menu