Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμέτωπη με το υψηλό κόστος των logistics και τον ανταγωνισμό στην Κίνα
Η Volkswagen εργάζεται για να ενισχύσει τη θέση της σε μετρητά, αφού το υψηλότερο κόστος των logistics και ο εντεινόμενος ανταγωνισμός στην Κίνα επηρέασαν τα κέρδη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας το δεύτερο τρίμηνο.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, η VW μείωσε ελαφρώς την πρόβλεψή της για τις παραδόσεις οχημάτων για φέτος. Η καθαρή ταμειακή θέση της εταιρείας μειώθηκε κατά 72% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.
«Το επίκεντρο για το δεύτερο εξάμηνο είναι τώρα στην ενίσχυση των καθαρών ταμειακών ροών», δήλωσε ο Chief Financial Officer Arno Antlitz την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι αναμένει προγράμματα περικοπής κόστους στις διάφορες μάρκες της αυτοκινητοβιομηχανίας για να βελτιώσουν την κατάσταση.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Όλιβερ Μπλουμ προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα στην Κίνα, όπου η Tesla και η BYD είναι μπροστά, επειδή είναι καλύτερες στο να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα με τεχνολογία και λογισμικό προσαρμοσμένο στα τοπικά γούστα.
Η VW ανακοίνωσε την Τετάρτη σχέδια για επένδυση 700 εκατ. δολαρίων στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Xpeng Inc. και να αναπτύξει από κοινού EV για να ενισχύσει τη σειρά της στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.
Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθαν σε 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ το δεύτερο τρίμηνο – δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών. Οι καθαρές ταμειακές ροές μειώθηκαν στα 226 εκατ. ευρώ.
Η VW επιβεβαίωσε τις οικονομικές της προοπτικές για φέτος, αλλά μείωσε ελαφρώς την πρόβλεψή της όσον αφορά τις παραδόσεις οχημάτων, σε τουλάχιστον 9 εκατομμύρια, από περίπου 9,5 εκατομμύρια προηγουμένως.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2025: Ποιοι πήραν τα 19 «Όσκαρ της ελληνικής ναυτιλίας»
- Τουρισμός για Όλους 2025: Ποιοι δικαιούχοι θα λάβουν έως και 600 ευρώ
- International Living: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για μόνιμη κατοικία συνταξιούχων
- Κατάρ: Η αύξηση παραγωγής LNG θα φρενάρει μια μελλοντική πτώση τιμών στο πετρέλαιο
- Αγρότες της Φθιώτιδας απέκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας
- Κακοκαιρία Byron: Πρώτες αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στη Δυτική Αττική
- Volkswagen: Επενδύσει 160 δισ. ευρώ ως το 2030, κάνει στροφή στην γερμανική και ευρωπαϊκή αγορά
- ΕΕ: Νέα «ένεση» 5,2 δισ. ευρώ για καθαρές τεχνολογίες και πράσινη βιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








