Οι βουλευτικές εκλογές αναμένεται να συμπέσουν με τις ευρωεκλογές
Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ διόρισε σήμερα υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Ντίμιταρ Γκλάβτσεφ και όρισε την 9η Ιουνίου ως ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η προεδρία.
Οι βουλευτικές εκλογές αναμένεται να συμπέσουν με τις ευρωεκλογές, όπως αναφέρεται.
«Πρέπει να είμαστε εγγυητές της σταθερότητας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η χώρα μας να εμπλακεί σε κοινοβουλευτική κρίση (και)…να είμαστε όμηροι σε κομματικές φιλοδοξίες και επιθυμίες», είπε ο Γκλάβτσεφ στη διάρκεια της τελετής ανάληψης των καθηκόντων της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Ο 60χρονος Γκλάβτσεφ διετέλεσε επικεφαλής της Εθνικής Ελεγκτικής Υπηρεσίας.
Η Βουλγαρία, το φτωχότερο μέλος της ΕΕ και μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του μπλοκ, κλυδωνίζεται από πολιτική αστάθεια μετά τις διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς το 2020.
Μέχρι τις εκλογές τον Απρίλιο του 2023 την χώρα κυβερνούσαν διαδοχικά υπηρεσιακές κυβερνήσεις που είχαν διοριστεί από τον Ράντεφ απούσης μιας σταθερής εκλεγμένης συμμαχίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Metron Analysis: Το 79% κατά της οικονομικής πολιτική της κυβέρνησης, το 76% βλέπει πρόβλημα με τους θεσμούς
- BBC: Το ζεύγος Μακρόν θα προσκομίσει στοιχεία για να αποδείξει ότι η Μπριζίτ είναι γυναίκα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με καταλύτες τα επιτόκια από BoE και Fed
- Viohalco: Διπλασίασε τα καθαρά κέρδη στα 177 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χωρίς Μυλωνάκη, «Φραπέ», «Χασάπη», Σεμερτζίδου η λίστα των μαρτύρων στην εξεταστική…
- Οριστικοποιήθηκε για την Τρίτη το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν
- Τραμπ – Στάρμερ: «Η μεγαλύτερη tech συμφωνία στη βρετανική ιστορία, ύψους 42 δισ. δολαρίων»
- Lavipharm: Αύξηση 5,7% στις πωλήσεις το α΄εξάμηνο, μειωμένα τα κέρδη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις