«Κατά» όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επί της αρχής του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, υπέρ τάχθηκε το κυβερνών κόμμα της ΝΔ και «κατά» τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Όπως σημείωσε κατά το κλείσιμο της συζήτησης, ο υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, μετά τον κύκλο της νομοθέτησης, αρχίζει από αύριο ένας άλλος κύκλος: αυτός της εφαρμογής.
Σύμφωνα με τον κ. Λιβάνιο, «θα φτιαχτεί ένα ειδικό ‘μίνι σάιτ’ μέσα στο υπουργείο Εσωτερικών, που θα έχει την ‘ανά πάσα στιγμή’ επικαιροποιημένη μορφή των διατάξεων που ισχύουν, όλο το συνοδευτικό υλικό, όλες τις ερωτήσεις, τους ‘οδικούς χάρτες’, για να μπορούν οι δημοτικές αρχές να βασιστούν και να προχωρήσουν».
Σημείωσε επίσης, πως αφού δημιουργήσαμε τα θεμέλια της αυτοδιοίκησης, και αφού έχουμε ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, θα πρέπει να ξεκινήσει και ένας διάλογος για την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων, οι οποίες θα μπορούν να μεταφέρονται με τους αναγκαίους πόρους, τις υποδομές, και το ανθρώπινο δυναμικό.
Τέλος, και σχολιάζοντας την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκου Ανδρουλάκη για την «πιλοτική απόδοση» του ΕΝΦΙΑ στην αυτοδιοίκηση, ο κ. Λιβάνιος είπε ότι μια τέτοια κίνηση θα απέδιδε πολλά χρήματα σε δήμους με ακίνητα μεγάλης εμπορικής αξίας όπως η Γλυφάδα, σε αντίθεση με το 90% της υπόλοιπης Ελλάδας που θα λάμβαναν από τον ΕΝΦΙΑ μικρότερα ποσά από τους ΚΑΠ που λαμβάνουν τώρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Yamas: Στα ράφια της αμερικανικής εστίασης το ελληνικό παγωμένο τσάι, σε συμφωνία με US Foods
- Στάθης Γιαχανατζής, Φαίδων: Φρενάρει τις επενδύσεις το εκρηκτικό κόστος παραγωγής – Χωρίς ανατιμήσεις τα χριστουγεννιάτικα γλυκά
- Daily Mail: Αντικείμενο έρευνας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι ημέρες χλιδής της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Αθήνα
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Το ακριβό χρήμα βαραίνει τους δείκτες, ανάχωμα οι ενεργειακές μετοχές
- Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των αριθμών έκτακτης ανάγκης 100 και 199
- Τραμπ: «Δεν θα επιτεθούμε στο Ιράν πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές»
- Σαουδική Αραβία: Lufthansa και η Air India αναστέλλουν τις πτήσεις προς Ριάντ
- ΗΠΑ: Μπλόκο στην «πράσινη κάρτα» για αλλοδαπούς εργαζομένους στη Microsoft και σε κολοσσούς πληροφορικής
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









