Οι επενδυτές αναμένουν τις δηλώσεις Πάουελ
Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν στο κλείσιμο της Wall Street την Πέμπτη (21/8), με τον δείκτη S&P 500 να καταγράφει πτώση για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην επικείμενη ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ.
Συγκεκριμένα στη Wall Street ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,34%, κλείνοντας στις 44.579,03 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,40%, τερματίζοντας στις 6.352,17 μονάδες.
Αντίστοιχη εικόνα και για τον Nasdaq, ο οποίος κατέγραψε απώλειες 0,34%, κλείνοντας στις 21.013,53 μονάδες.
Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την αυριανή τοποθέτηση του Πάουελ στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο της κεντρικής τράπεζας στο Jackson Hole, στο Ουαϊόμινγκ.
Εκεί, ενδέχεται να δοθούν κρίσιμες ενδείξεις για την πορεία των επιτοκίων, την ώρα που η ανησυχία για τον επίμονο πληθωρισμό παραμένει έντονη.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME, οι αγορές αποτιμούν πιθανότητα σχεδόν 80% για μείωση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Cnbc.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βρετανία: Ο Μπέρναμ ορκίστηκε βουλευτής και ετοιμάζεται για τη διαδοχή του Στάρμερ
- Ρούμπιο: Πάει σε ΗΑΕ, Κουβέιτ και Μπαχρέιν για να συζητήσει τη συμφωνία με το Ιράν
- Το Ιράν διαψεύδει τον Βανς: «Δεν διαπραγματευτήκαμε το πυρηνικό μας πρόγραμμα»
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Δεν… τρόμαξαν από την παραίτηση του Κιρ Στάρμερ
- Citi: Ανεβάζει στα 13,60 ευρώ την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Allwyn
- Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της Dotsoft
- Η Viohalco πουλάει το 3% της Cenergy σε θεσμικούς επενδυτές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








