Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 155,63 μονάδων (–2,69%), στις 5.614,56 μονάδες
Σημαντικές απώλειες κατέγραψε το χρηματιστήριο της Wall Street, εν μέσω ανησυχίας για τον κίνδυνο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.
Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 890,01 μονάδων (–2,08%), στις 41.911,71 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 727,90 μονάδων (–4%), στις 17.468,32 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 155,63 μονάδων (–2,69%), στις 5.614,56 μονάδες.
«Ολόκληρη η αφήγηση της εξαιρετικότητας των ΗΠΑ έχει αρχίσει να αλλάζει. Η Ευρώπη ανεβαίνει, οι ΗΠΑ πέφτουν. Η Κίνα είναι ανοδική», δήλωσε ο Wei Li, επικεφαλής επενδύσεων πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων της BNP Paribas China, αναφερόμενος στα σημάδια για το τέλος της υπεραπόδοσης του αμερικανικού χρηματιστηρίου.
Οι μετοχές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ σημείωσαν απότομη πτώση στην έανρξη των συναλλαγών τα ξημερώματα της Τρίτης αλλά αργότερα περιόρισαν τις απώλειες. Ο δείκτης CSI 300 υποχώρησε 0,6%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1%.
Οι εταιρείες τεχνολογίας και βιομηχανίας ηγήθηκαν της πτώσης πτώσεων στην Ασία, με τις εταιρείες της Ταϊβάν TSMC και Foxconn να υποχωρούν κατά 2,7% και 2%. Η κορεατική Samsung Heavy Industries υποχώρησε 2,4%, ενώ η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού τσιπ Disco υποχώρησε 0,3%.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για σήμερα Τρίτη έδειξαν μικρή ανάκαμψη στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Άλλοι αναλυτές σημείωσαν ότι οι αμερικανικές μετοχές τεχνολογίας είχαν αυξηθεί δυναμικά το περασμένο έτος, οδηγώντας ορισμένους επενδυτές να αποκομίσουν κέρδη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επενδυτικές ευκαιρίες για Ισραηλινούς διαφημίζονται ακόμα και στο Ελ. Βενιζέλος: Πόλοι έλξης Αττική, Κρήτη και τα «κιμπούτς» στη Θεσσαλονίκη
- Parcel2go: Νέος παίκτης στον τομέα των ταχυμεταφορών στην Ελλάδα
- Χρήστος Παπανδρόπουλος, ΒΟΧ ΝΟW: Η τεχνολογία πλέον θεωρείται αυτονόητη, η πρόκληση είναι να γίνεται διαρκώς πιο ανθρώπινη
- Ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών ζητά περισσότερη κοινή έκδοση χρέους στην ΕΕ
- Ο Τραμπ αλλάζει τακτική και υποβαθμίζει το ράλι στα καύσιμα, συνδέοντάς το με την αποτροπή των πυρηνικών του Ιράν
- Η KLM ακυρώνει 160 ευρωπαϊκές πτήσεις λόγω αυξημένου κόστους καυσίμων
- Σνάμπελ (ΕΚΤ): Τώρα είναι η «καλή στιγμή» να μιλήσουμε για την έκδοση ευρωομολόγων
- Ο Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών για τα Στενά του Ορμούζ την Παρασκευή (17/4)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








