ο Dow Jones υποχωρεί 0,78% ή 361,16 μονάδες
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη, καθώς συνεχίζει να επικρατεί η ανησυχία ανάμεσα στους επενδυτές για τις υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη. Παράλληλα, το βλέμμα τους είναι στραμμένο στα οικονομικά μεγέθη της Nvidia, τα οποία αναμένεται να δημοσιευτούν μετά την έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο Dow Jones υποχωρεί 0,78% ή 361,16 μονάδες, στις 46.229 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει 0,88% στις 6.613 μονάδες. Ο Nasdaq διολισθαίνει 1,27% στις 22.419 μονάδες, συμπαρασυρόμενος από τις απώλειες που σημειώνουν οι γίγαντες του τεχνολογικού κλάδου: Nvidia (-2,4%), Palantir (-2%), Amazon (-2,1%) και Microsoft (-2%).
Η μετοχή της Nvidia έχει υποχωρήσει σχεδόν 8% αυτό το μήνα, εν όψει των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών τεχνητής νοημοσύνης βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συζήτησης σχετικά με τη δύναμη της ανάκαμψης της αγοράς που τροφοδοτείται από το AI φέτος, καθώς έχουν αυξηθεί οι ανησυχίες για τις ακριβές αποτιμήσεις των τεχνολογικών μετοχών.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Home Depot χάνει 3,9% αφότου προχώρησε σε υποβάθμιση του οutlook της για το σύνολο του 2025, ενώ δεν έπιασε τους στόχους της για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, με βαρίδι την ασθενέστερη ζήτηση για κατοικίες, τις καταναλωτικές δαπάνες και τη χαμηλότερη κατασκευαστική δραστηριότητα.
Η αμερικανική επιχείρηση πλέον αναμένει ότι οι πωλήσεις για το σύνολο του έτους θα αυξηθούν κατά περίπου 3% και οι συγκρίσιμες πωλήσεις, θα είναι ελαφρώς θετικές. Προηγουμένως προέβλεπε αύξηση των πωλήσεων κατά 2,8% και άνοδο των συγκρίσιμων πωλήσεων κατά 1%.
Η Blue Owl υποχωρεί σχεδόν 1% μετά την ανακοίνωση πως θα συγχωνεύσει δύο ιδιωτικά πιστωτικά κεφάλαια, ένα ιδιωτικό και ένα εισηγμένο στο χρηματιστήριο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι επενδυτές του ιδιωτικού κεφαλαίου αντιμετωπίζουν μεγάλες απώλειες και δεν θα μπορούν να εξαργυρώσουν τα χρήματά τους μέχρι το επόμενο έτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euroleague: Απαγόρευση εισόδου τριών αγωνιστικών στο Δημήτρη Γιαννακόπουλο
- Ο Τραμπ εκδικείται την Ευρώπη και αυξάνει τους δασμούς στο 25% σε αυτοκίνητα και φορτηγά
- Ο Τραμπ απορρίπτει την τελευταία πρόταση του Ιράν: «Ζητούν πράγματα που δεν μπορώ να δεχθώ»
- MEDITERRA Α.Ε. - Οικονομική κατάσταση ΜΕΝΤΙΤΕΡΡΑ Α.Ε. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)
- Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq με ώθηση από Big Tech και εταιρικά κέρδη
- Η Τεχεράνη καταθέτει νέα πρόταση για συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Αντιπυρική περίοδος από 1η Μαΐου: Τι απαγορεύεται, ποια τα πρόστιμα
- Νέο μυστηριώδες άγαλμα του Banksy στο Λονδίνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








