Αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεμπλοκάρει το εφάπαξ που χορηγεί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Πρόκειται για εφάπαξ 30.000 δημοσίων υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν και η καταβολή του εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο του 2013.
Όπως δήλωσε στα Νέα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, με νομοσχέδιο που κατατίθεται την ερχόμενη εβδομάδα θα προβλέπεται η κατάργηση του μαθηματικού τύπου για τον υπολογισμό του εφάπαξ που οδηγούσε σε μειώσεις από 30% έως 80%.
Στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.
Ο νέος μαθηματικός τύπος θα λαμβάνει υπόψη το σύνολο των εισφορών που κατέβαλλαν οι ασφαλισμένοι όλα τα χρόνια ασφάλισής τους με ένα τεχνικό επιτόκιο που θα αποτυπώνει την πραγματικότητα και δεν θα οδηγεί σε μειώσεις σε σχέση με όσους πήραν εφάπαξ έως 31 Αυγούστου 2013.
Σήμερα το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων εκδίδει μικρό αριθμό εφάπαξ σε όσους αποχώρησαν έως και 31/8/2013 και των οποίων οι πράξεις έχουν φτάσει στο Ταμείο από το Γενικό Λογιστήριο μέχρι και τον Μάρτιο του 2014. Ο κ. Στρατούλης δήλωσε επίσης ότι εξετάζονται τρόποι ενίσχυσης του ΤΠΔΥ από δημόσιους πόρους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αυξήσεις-σοκ 50% στην ασφάλιση φαρμάκων το 2027 στις ΗΠΑ
- Νέα έρευνα για Black Friday 2026: Πόσα χρήματα θα ξοδέψουν οι Έλληνες
- Σαουδική Αραβία: Στόχος πυραύλων το οικονομικό κέντρο του Ριάντ
- Επίδομα 400 ευρώ: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
- Μαθήματα ενέργειας από Αντώνη Σαμαρά σε Μητσοτάκη: Έξι προτάσεις για φθηνότερο ρεύμα και στήριξη της ελληνικής περιφέρειας
- Νέα πολιτική σελίδα στο Ισραήλ με Άιζενκοτ;
- Γάζα: Η κακοκαιρία σαρώνει καταυλισμούς – Χωρίς στέγη χιλιάδες οικογένειες μετά τις πλημμύρες
- Τραπεζικό χάος στην Παραγουάη: 1,2 εκατ. καταθέτες πήραν πίσω τα χρήματά τους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








