Η χορήγηση των αδειών αυτών θα γίνει στους μεταφορείς, για τις πρώτες πενήντα (50) άδειες, με βάση την βέλτιστη χρήση αυτών κατά το τρέχον έτος
Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές, Βασίλη Οικονόμου, η απόφαση για τον διαγωνισμό της έκδοσης των 60 αδειών διεθνών οδικών εμπορευματικών μεταφορών της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Υπουργών Μεταφορών (ΕΔΥΜ) για το έτος 2025. Η χορήγηση των αδειών αυτών θα γίνει στους μεταφορείς, για τις πρώτες πενήντα (50) άδειες, με βάση την βέλτιστη χρήση αυτών κατά το τρέχον έτος.
Οι υπόλοιπες δέκα (10) άδειες θα διατεθούν σε μεταφορείς που δεν απέκτησαν άδειες ΕΔΥΜ για το έτος 2024, εφόσον διενεργούν τριγωνικές μεταφορές.
Με την απόκτηση των σχετικών αδειών, οι ελληνικές επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά, (κοινοτικές χώρες καθώς και μη κοινοτικές ή αλλιώς «τρίτες») ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητά και τη βιωσιμότητα του κλάδου τους σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, δημιουργούνται ευνοϊκές προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη του κλάδου των μεταφορών, δίνοντας ώθηση στην ελληνική οικονομία συνολικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εθνική Τράπεζα: 371.026 ίδιες μετοχές σε στελέχη και προσωπικό
- Foodlink: Αγορά μετοχών από τον πρόεδρο του Δ.Σ.
- Νέο διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία
- Ανδρουλάκης: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δίνει προτεραιότητα στην προσφυγή για τις υποκλοπές
- Συνάντηση Παπασταύρου, Γκιλφόιλ για τις προμήθειες αμερικανικού LNG
- Πάτρα: Οι αγρότες ανοίγουν την Τρίτη για ΙΧ και λεωφορεία
- Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη
- Και ξαφνικά αλλάζει η σύμβαση Hellenic Train, Ελληνικού Δημοσίου με νέες υποσχέσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








