Επιχειρήσεις

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μεταμόρφωση του ιστορικού Ιντεάλ στην Πανεπιστημίου

Ο όμιλος Μήτση θα πραγματοποιήσει επένδυση 36 εκατ. ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανακατασκευή του κτιρίου που στέγαζε τον παλιό κινηματογράφο Ιντεάλ στην οδό Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με πληροφορίες λίγες ημέρες μετά την τελευταία συμβολική προβολή του κινηματογράφου, λίγο πριν τα τέλη Δεκεμβρίου, ξεκίνησαν εργασίες, από την πλευρά του νέου μισθωτή του ομίλου Μήτση (Mitsis Hotels). Ο συγκεκριμένος κινηματογράφος αποτελεί κομμάτι του ευρύτερου Μεγάρου ΣλήμανΜελά, ο οποίος θα μετατραπεί σε πολυτελή πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα με επιπλέον χρήσεις πολιτισμού. Ο όμιλος συμμετείχε στον δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) για την επιλογή αναδόχου για την εκμίσθωση του ακινήτου επί των οδών Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη 1, στην Αθήνα και αναδείχθηκε ανάδοχος του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με πηγές από τον όμιλο Μήτση, στη νέα μορφή του κτιρίου θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 150 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η τελική επένδυση θα αγγίξει τα 36 εκατ. ευρώ.

Στην καινούργια αυτή μορφή του κτιρίου σχεδιάζεται να επεκταθεί η χρήση του κινηματογράφου, όχι όμως ακριβώς με τη μορφή που ήταν μέχρι σήμερα, παράλληλα με αυτές του θεάτρου και του συνεδριακού κέντρου.

Η εκμετάλλευση του ανανεωμένου κινηματογράφου αναμένεται να ανατεθεί, όπως αναφέρεται από τον όμιλο Μήτση «σε εταιρεία διεθνούς εμβέλειας στο χώρο του θεάματος, η οποία θα αυξήσει τόσο την αισθητική και τις υποδομές του όσο και την προβολή του», το όνομα της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, επίσης, από τον όμιλο,  ομάδα μηχανικών έχουν υποδείξει την καταλληλότερη και αποδοτικότερη ανακαίνιση και αναμόρφωση του κτιρίου. Μέσα από τη σύνταξη Μελέτης Στατικής Επάρκειας, κατά την οποία θα δοθεί έμφαση στο χώρο του κινηματογράφου Ιντεάλ, θα διασφαλίζεται η ασφάλεια των επισκεπτών του.

Το εν λόγω κτίριο οικοδομήθηκε τη δεκαετία 1880 – 1890 και ανήκει στο σύμπλεγμα των τεσσάρων κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν στην οδό Πανεπιστημίου.

Το σχέδιό του ανήκει, όπως και αρκετά άλλα κτίρια στην Αθήνα, στον αρχιτέκτονα Έρνστ Τσίλλερ και περιλαμβάνει ισόγειο-ημιώροφο και τέσσερις πάνω από το ισόγειο ορόφους, συνολικής επιφάνειας 7.115,62 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και ένα επιπλέον κτίριο στον ακάλυπτο χώρο το οποίο, όμως, δεν κατασκευάστηκε την ίδια περίοδο με το Μέγαρο Σλήμαν – Μελά. Στο σημείο αυτό είναι που στεγάζονταν επί δεκαετίες ο κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ, επιφάνειας 829,50 τετραγωνικών μέτρων.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu