Αυτό της Αλεξανδρούπολης θα είναι ένα από τα δέκα κεντρικά υδατοδρόμια της εταιρείας Hellenic Seaplanes
Το πρώτο βήμα για την κατασκευή υδατοδρομίου Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης, έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου με την έκδοση των δύο πρώτων αδειών για υδάτινα πεδία στην περιοχή, κόστους 10.000 ευρώ.
Αυτό ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και σε επερώτηση που του απηύθυνε ο περιφερειακός σύμβουλος Στέργιος Ηλιόπουλος και αφορούσε την λειτουργία υδροπλάνων στην γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης, ενώ υπήρξε και η ερώτηση για την γραμμή Καβάλας- Θάσου κάτι που δεν έχει ακόμη συζητηθεί.
Αυτό της Αλεξανδρούπολης θα είναι ένα από τα δέκα κεντρικά υδατοδρόμια της εταιρείας Hellenic Seaplanes, εντασσόμενο στο δίκτυο που σχεδιάζει να λειτουργήσει η εταιρεία για να συνδέσει με υδροπλάνο 112 περιοχές της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον χάρτη της εταιρείας, στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης θα λειτουργήσουν και περιφερειακά υδατοδρόμια στην Καβάλα και τη Θάσο. Η εταιρεία σχεδιάζει 2 μητροπολιτικά υδατοδρόμια σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη και 10 κεντρικά σε Καλαμάτα, Χαλκίδα, Βόλο, Μήλο, Κω, Λέσβο, Αμφιλοχία, Αλεξανδρούπολη, Σύρο και Χανιά.
Τα 2 μητροπολιτικά υδατοδρόμια θα διαθέτουν περισσότερες από 15 θέσεις πρόσδεσης υδροπλάνων, τα 10 κεντρικά θα διαθέτουν από 3 έως 10 θέσεις, ενώ τα 100 περιφερειακά θα διαθέτουν μόνο μια θέση.
Η λειτουργία των υδατοδρομίων θα είναι αποτέλεσμα θεσμικής ενέργειας. Εμπλέκονται η υπηρεσία πολεμικής αεροπορίας στον τομέα της εναέριας κυκλοφορίας, το κεντρικό λιμεναρχείο της εκάστοτε περιοχής στο χερσαίο κομμάτι για να μεριμνά για την ασφάλεια των πτήσεων, τα υπουργείο ναυτιλίας και Αιγαίου, όπως και η διεύθυνση πολιτικού σχεδιασμού, ανάπτυξης και αξιοποίησης αεροδρομίων, η οποία ανήκει στο υπουργείο μεταφορών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πιερρακάκης με Μερτς για ανταγωνιστικότητα και επιτάχυνση επενδύσεων
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κέρδη €83,4 εκατ. +22% στο εξάμηνο και «δύναμη πυρός» €2,2 δισ. – Οι παραχωρήσεις αλλάζουν το προφίλ κερδοφορίας
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πετρέλαιο, ομόλογα και επιτόκια έστειλαν τους επενδυτές σε άμυνα
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - IR REPORT
- Ρευστοποιήσεις στα ομόλογα: Στο 4,29% το ελληνικό 10ετές
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Μπέσεντ στο Κογκρέσο: Ισχυρό δολάριο, επιτυχείς επαναγορές ομολόγων και έλεγχος της τεχνητής νοημοσύνης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








