Το κόστος του πολέμου έχει αυξηθεί, ειδικά με τη στρατολόγηση δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών στις εφεδρικές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες
Η ισραηλινή εφημερίδα «Yedioth Ahronoth» αποκάλυψε ότι «ο πόλεμος στον Λίβανο κόστισε στο ισραηλινό ταμείο 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου», σημειώνοντας ότι «το κόστος κάθε ημέρας μάχης καθώς ο πόλεμος επεκτείνεται ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο σέκελ ή περίπου 135 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα».
Εξήγησε ότι «η επέκταση του πολέμου στη βόρεια αρένα κόστισε στη χώρα περίπου 25 δισεκατομμύρια σέκελ από τις αρχές Σεπτεμβρίου, και αυτό οφείλεται εν μέρει στα ακριβά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν, όπως αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία του γραμματέα της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, καθώς η κυβέρνηση απαιτεί αύξηση του προϋπολογισμού, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχουν πηγές χρηματοδότησης για αυτό».
Το κόστος του πολέμου έχει αυξηθεί, ειδικά με τη στρατολόγηση δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών στις εφεδρικές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες και την εισαγωγή αρκετών ομάδων στον Λίβανο, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του πολέμου τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.
Σε αυτές τις σημαντικές δαπάνες προστέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες το τεράστιο κόστος χρήσης ιδιαίτερα μεγάλων και ακριβών ποσοτήτων πυρομαχικών, και η ανάγκη εκτόξευσης εκατοντάδων ακριβών πυραύλων αναχαίτισης, δεδομένης της σημαντικής αύξησης των εκτοξεύσεων πυραύλων και drone, κυρίως από τον Λίβανο στο Ισραήλ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κατρακυλά η δημοτικότητα του Τραμπ στην αμερικανική ύπαιθρο λόγω ακρίβειας και πολέμου
- Εξιτήριο για τον Γιώργο Μυλωνάκη μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του
- Η Ουάσινγκτον μπλοκάρει τους Τόμαχοκ στη Γερμανία και αποσυνδέει την ασφάλειά της από την Ευρώπη
- Μαγνήτης βλεμμάτων στη Βάρκιζα το αξίας 325 εκατ. ευρώ Moonrise
- Πάνω από 20 δισ. ευρώ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα την επόμενη εξαετία
- Φρένο Τραμπ σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ για να μη “τιναχτεί στον αέρα” η συμφωνία με το Ιράν
- Ιστορικός θρίαμβος για τον Λιούις Χάμιλτον στη Βαρκελώνη
- Πρεμιέρα για το πρόγραμμα “Ανακαίνιση Κατοικίας” ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








