Επιχειρήσεις

Ζαμπέλας (πρόεδρος ΕΦΕΤ): Σήμερα θα στέλναμε κλιμάκιο στο εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση», αλλά κάηκε…

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ανδρέας Ζαμπέλας

Κλιμάκιο πήγε και το Σάββατο στην εγκατάσταση ξέροντας ότι δεν λειτουργεί...

Στην αποκάλυψη (σ.σ. ή δικαιολογία για τα αντανακλαστικά της υπηρεσίας) πως σήμερα ο  Ενιαίος Φορέας Ελέγχου τροφίμων (ΕΦΕΤ) είχε προγραμματίσει να στείλει κλιμάκιο στο εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη Λαμία, από το οποίο παράχθηκαν τα σχολικά γεύματα που προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε 63 μαθητές από 7 σχολεία της προηγούμενες ημέρες, προχώρησε ο πρόεδρος του Φορέα.

Με δηλώσεις του στον Alpha, ο Ανδρέας Ζαμπέλας τόνισε πως κλιμάκιο του ΕΦΕΤ πήγε το Σάββατο στην εγκατάσταση, ωστόσο η παραγωγική μονάδα δεν λειτουργούσε – εις γνώση του φορέα (!) – και θα επαναλάμβανε την επίσκεψή του αυτή σήμερα, ωστόσο οι χθεσινές εξελίξεις με την καταστροφική φωτιά, ακύρωσαν τον συγκεκριμένο σχεδιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εισαγγελική παρέμβαση για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο Γιαννίτσης

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

«Πήγε κλιμάκιο το Σάββατο για να κάνει έναν έλεγχο, γνωρίζοντας βέβαια ότι η παραγωγική διαδικασία που αφορούσε τη γραμμή παραγωγής γευμάτων για τα σχολεία δεν θα ήταν ανοιχτή γιατί αυτά γίνονται κάθε μέρα, καθημερινές. Παρ’ όλα αυτά, πήγαμε το Σάββατο και οργανώναμε κλιμάκιο να πήγαινε και σήμερα να βλέπαμε γενικά πώς λειτουργεί η επιχείρηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής των γευμάτων» είπε ο κ. Ζαμπέλας και πρόσθεσε: «Δυστυχώς βέβαια μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, προφανώς οι δικές μας ενέργειες ακυρώνονται. Άρα δεν υπάρχει έκθεση ή πόρισμα του ΕΦΕΤ για τις τροφές που διανεμήθηκαν».

Φωτιά στο εργοστάσιο της εταιρείας Γιαννίτση – Πρόσφατα διένειμε γεύματα που συνδέθηκαν με κρούσματα δηλητηρίασης

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu