Επιχειρήσεις

ΑCS: Στα 150 εκατ. ευρώ ο τζίρος του 2023

Ο Πρόεδρος του ομίλου Quest, Θεόδωρος Φέσσας

Η στόχευση στο last mile για το 2024

Με μικρή αύξηση 5,6% σε σχέση με το 2022 κινήθηκε ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS, μέλος του ομίλου Quest, το 2023. Ειδικότερα, κατά όσα αναφέρονται από τη διοίκηση, τα έσοδα της ACS διαμορφώθηκαν στα 149,7 εκατ. (αύξηση 5,6% σε σχέση με το 2022), τα κέρδη ΕΒΙΤDA ανήλθαν σε 24,2 εκατ. (υψηλότερα κατά 7% από το 2022) και τα κέρδη προ φόρων (EBT) σε 19,7 εκατ. (υψηλότερα κατά 4,3% από το 2022).

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανάπτυξη των εσόδων προήλθε από τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών, οι οποίες παρουσίασαν υψηλότερη ανάπτυξη άνω του 6%, τη στιγμή που η ACS έχει μερίδιο αγοράς 24% στην εγχώρια αγορά ταχυμεταφορών.

Πιο αναλυτικά, τα έσοδα από τις υπηρεσίες ταχυδρομείου παρουσίασαν μικρότερη του αναμενομένου μείωση κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω της επιτάχυνσης της από‐υλοποίησης των λογαριασμών και εγγράφων.

Σε πτωτική πορεία, εξάλλου, βρέθηκε η δραστηριότητα των υπηρεσιών ταχυδρομείου, κατά το 2023, καθώς αφορούσε μόνο το 4% επί των συνολικών εσόδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με όσα αναφέρονται από τη διοίκηση, η εταιρεία, κατά το 2023, προχώρησε στην αναβάθμιση των μηχανογραφικών της υποδομών και νέων λύσεων για τους πελάτες της.

Επίσης, προέβη και σε ανάπτυξη του δικτύου των σημείων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών του ηλεκτρονικού εμπορίου (e‐commerce) και την αυτοματοποίηση των παραδόσεων με την χρήση αυτοματοποιημένων θυρίδων (lockers).

Στο επίκεντρο οι ταχυμεταφορές

Ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη βλέπει, πάντως, η Quest στο κομμάτι των ταχυμεταφορών για την τρέχουσα χρονιά. Την ίδια στιγμή, από τα στελέχη της εταιρείας τονίζεται ότι ο κλάδος του ταχυδρομείου θα παρουσιάσει περαιτέρω μείωση, λόγω της συνέχισης της αποϋλοποίησης των λογαριασμών.

Εν τω μεταξύ, στο 2024, λειτουργώντας πιο αποδοτικά από πριν από τις νέες εγκαταστάσεις στην Αττική, βασικός στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση και βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη ‐ παραλήπτη.

Για το 2024 εκτιμάται υψηλότερη ανάπτυξη στα έσοδα και την κερδοφορία της εταιρείας σε σχέση με αυτήν που επιτεύχθηκε κατά το 2023, καθώς θα αρχίσουν να φαίνονται και τα αποτελέσματα των επενδύσεων στο νέο κέντρο διαλογής.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι επενδύσεις με έμφαση στην ενδυνάμωση και του last mile.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu