Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 81,84 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), θα δημοπρατηθεί στις 30 Οκτωβρίου και την ίδια ημέρα θα ανοίξουν και οι προσφορές
Σε νέα υποθαλάσσια διασύνδεση με Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο προχωρά ο ΑΔΜΗΕ. Το έργο που περιλαμβάνει μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση, αφορά σε αντικατάσταση των σημερινών υποβρύχιων καλωδίων, υλοποιείται στο πλαίσιο της αναβάθμισης κυκλωμάτων 150 KV στον βρόχο Ιόνιων Νήσων και σε πλήρη συμμόρφωση με τους όρους της Σύμβασης.
Το κόστος του έργου με τον αντίστοιχο ΦΠΑ ανέρχεται σε 81,84 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 66 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου έχει προγραμματιστεί για τις 30 Οκτωβρίου και την ίδια ημέρα θα γίνει και η αποσφράγιση των προσφορών.
Η διάρκεια της σύμβασης έχει εκτιμηθεί σε 12 μήνες από την υπογραφή της. Ουσιαστικά αν τα έργα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2024 θα ολοκληρωθούν ένα έτος μετά. Το έργο δεν επηρεάζει την υφιστάμενη διασύνδεση των νησιών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του επιτελείου του Κιρ Στάρμερ λόγω της υπόθεσης Επστάιν
- Αγγιξε τα 6.50 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο του Διδυμότειχου
- Ανοιχτή πρόσκληση 360.000 ευρώ για startups και ΜΜΕ σε καινοτόμες λύσεις φυτικών πρωτεϊνών
- Τέλος στην ασυλία των funds ζητά το ΠΑΣΟΚ: “Να επιβληθεί ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια”
- Χαλαρά πέρασε από τις Σέρρες η ΑΕΚ 4-0 τον Πανσερραϊκό για την 20η αγωνιστική της Super League
- Ανετη νίκη για την Τακαϊτσι στην Ιαπωνία, εξασφαλίζει πάνω από τα δύο τρίτα των εδρών
- Ελπίδες για νίκη επί του προχωρημένου καρκίνου του πνεύμονα χάρη σε νέο εμβόλιο
- Aσχημη πτώση για τη γνωστή Αμερικανίδα αθλήτρια του αλπικού σκι, Λίντσεϊ Βον
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








