Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση έναρξης Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μικτών Ορκωτών Εφετείων κατά τον μήνα Οκτώβριο 2023
Την αναστολή των εργασιών των Δικαστηρίων όλης της χώρας λόγω αυτοδιοικητικών εκλογών προβλέπει εγκύκλιος του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη.
Οι εργασίες παγώνουν από 4 Οκτωβρίου 2023 έως και 11 Οκτωβρίου 2023 και σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών έως και τις 18 Οκτωβρίου 2023, ενώ το ίδιο διάστημα δεν θα διενεργούνται πλειστηριασμοί. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση έναρξης Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μικτών Ορκωτών Εφετείων κατά τον μήνα Οκτώβριο 2023.
Αναλυτικά, η εγκύκλιος αναφέρει:
Α) Εν όψει της διενέργειας των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 8 Οκτωβρίου 2023 και των επαναληπτικών εκλογών στις 15 Οκτωβρίου 2023, σας γνωρίζουμε ότι επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων της Χώρας από την 4η Οκτωβρίου έως και την 11η Οκτωβρίου 2023.
Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την 4η Οκτωβρίου 2023 και δε θα περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται μετά την 18η Οκτωβρίου 2023.
Β) Εξαιρείται της αναστολής, η περίπτωση έναρξης των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μικτών Ορκωτών Εφετείων κατά τον μήνα Οκτώβριο 2023.
Γ) Ζητήματα λειτουργίας των δικαστηρίων για την αυτόφωρη διαδικασία και την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ή άλλα με κατεπείγοντα χαρακτήρα (λ.χ. υποθέσεις υπό παραγραφή ή με προσωρινά κρατούμενους), θα ρυθμιστούν με αποφάσεις των διοικήσεων των οικείων δικαστηρίων.
Δ) Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών, αναστέλλεται κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα.
Ειδικά, οι εργασίες όλων των έμμισθων υποθηκοφυλακείων της Χώρας αναστέλλονται από την 6η έως τις 10η Οκτωβρίου 2023 και σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών δημοτικών ή περιφερειακών εκλογών από την 13η έως την 16η Οκτωβρίου 2023.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 2025
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - Οικονομική έκθεση QUALITY & RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Ρ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ - Οικονομική έκθεση Ρ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)
- Το ρεσάλτο του Ισραήλ στην Κρήτη σε πλοιάρια που πήγαιναν βοήθεια στη Γάζα και οι ευχαριστίες προς την ελληνική Κυβέρνηση
- Ο ΔΣΑ ζητά την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών
- Το Ιράν απειλεί με «μακρά και επώδυνα» πλήγματα εάν οι ΗΠΑ επαναλάβουν επιθέσεις
- Πρόταση προανακριτικής κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για Λιβανό και Αραμπατζή λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Στο ΠΑΣΟΚ προσχώρησε ο Νικόλας Φαραντούρης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








