Η χονδρική τιμή της ντομάτας μέσα σε 8 ημέρες από τα 90 λεπτά στα 1,4 ευρώ
Στις λαϊκές αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μεταφέρονται σταδιακά οι αυξήσεις στις τιμές των αγροτικών προϊόντων, λίγες μέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας.
Οι ανατιμήσεις στο χονδρεμπόριο προϊδεάζουν για τις αυξήσεις που αναμένεται να βαρύνουν περαιτέρω τους καταναλωτές το προσεχές διάστημα. Τα αγγούρια από τα 40 λεπτά το κιλό στις 4 Σεπτεμβρίου, ανέβηκαν στα 45 λεπτά μια εβδομάδα μετά και την αμέσως επόμενη μέρα έφτασαν στα 50 λεπτά. Η τιμή στα κολοκύθια από το 1 ευρώ ανήλθε στα 1,3 ευρώ και στις 12 Σεπτεμβρίου άγγιξε τα 1,5 ευρώ, ενώ κατά 55,5% αυξήθηκε και η χονδρική τιμή της ντομάτας μέσα σε 8 ημέρες από τα 90 λεπτά στα 1,4 ευρώ.
Μεγάλες αυξήσεις καταγράφονται και στις χονδρικές τιμές της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης με τις ντομάτες να παρουσιάζουν άνοδο κατά 36%, τα αγγούρια κατά 23%, τα κολοκυθάκια κατά 22% και τα λάχανα κατά 20%, με εκπροσώπους της αγοράς να καταγγέλλουν κερδοσκοπικά παιχνίδια.
Η τιμή, η οποία επηρεάζει την τελική τιμή, όσον αφορά τον παραγωγό έχει πια μια πολύ μικρή συμμετοχή ένα 15% το πολύ στην αύξηση των τιμών κι ένα 50% και πάνω είναι η αύξηση που προκύπτει μέσα από τον πολλαπλασιασμό του κέρδους που έχει το λιανεμπόριο.
Από τις 15 Σεπτεμβρίου θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα για το Market Pass προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την ενίσχυση από 22-100 ευρώ για αγορές από καταστήματα τροφίμων.
Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 25 Σεπτεμβρίου, η καταβολή των χρημάτων θα γίνει έως τις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δικαιούχοι που θα κάνουν την αίτησή τους μετά τις 25 Σεπτεμβρίου και ως την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου, θα πληρωθούν έως τις 5 Νοεμβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Αφεντικό» από την αρχή του ματς, ο Ολυμπιακός πρωταθλητής 89 – 85 τον Παναθηναϊκό
- Ελβετία: Δημοψήφισμα – πόλωσης για περιορισμό της αύξησης του πληθυσμού της χώρας
- Αλβανία: Διαμαρτυρίες για την ανέγερση και άλλου πολυτελούς θερέτρου στις ακτές της Αδριατικής
- Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής: Ισόβια κάθειρξη στον ιδιοκτήτη
- Λίβανος: Ισραηλινά πλήγματα μετά την προειδοποίηση εκκένωσης
- Δεξαμενόπλοιο επλήγη από βλήμα στα ανοιχτά του Ομάν
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πληρωμές 50,4 εκατ. ευρώ από 15 έως 19 Ιουνίου
- Γιαννιτσά: Ομόφωνα ένοχοι οι 4 κατηγορούμενοι για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








