Οικονομία

Αύξηση 1,8% της συνολικής παραγωγής της αγοράς στην Ευρωζώνη και 2,1% στην ΕΕ τον Σεπτέμβριο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Οφείλεται κυρίως στις αυξήσεις της βιομηχανικής παραγωγής και του όγκου του εμπορίου (+0,8% και +0,6% αντίστοιχα)

Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους, η συνολική παραγωγή στην αγορά τον Σεπτέμβριο του 2025 αυξήθηκε κατά 2,1% στην ΕΕ και κατά 1,8% στη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Τον Σεπτέμβριο του 2025, σε σύγκριση με τον Αύγουστο, η συνολική παραγωγή της αγοράς αυξήθηκε κατά 0,4% στην ΕΕ και κατά 0,1% στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης συνολικής εμπορεύσιμης παραγωγής (TMPI) είναι ένας σύνθετος δείκτης που συνδυάζει 4 βραχυπρόθεσμους δείκτες επιχειρηματικών στατιστικών που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας της αγοράς, δηλαδή την παραγωγή στη βιομηχανία, τις κατασκευές και τις υπηρεσίες, καθώς και τον όγκο του εμπορίου.

Η αύξηση της συνολικής εμπορεύσιμης παραγωγής στην ΕΕ τον Σεπτέμβριο οφείλεται στις αυξήσεις της βιομηχανικής παραγωγής και του όγκου του εμπορίου (+0,8% και +0,6% αντίστοιχα). Η παραγωγή κατασκευών και υπηρεσιών παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με τον Αύγουστο.

Συνολική παραγωγή στην ΕΕ και την ευρωζώνη, Ιανουάριος 2018 - Σεπτέμβριος 2025 (εποχικά διορθωμένα δεδομένα, 2021=100). Διάγραμμα. Δείτε τον σύνδεσμο για το πλήρες σύνολο δεδομένων παρακάτω.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu