Στα 3,61 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 148 εκατ. ευρώ ή κατά 4,3%, διαμορφώθηκαν τα καθαρά φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η γγ Δημοσίων Εσόδων.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα που εισπράχθηκαν από τις ΔΟΥ και τα τελωνεία όλης της χώρας ανήλθαν σε 3,61 δισ. ευρώ τον φετινό Ιανουάριο έναντι 3,461 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2015.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, τον πρώτο μήνα του 2016:
- Τα έσοδα που εισέπραξαν οι ΔΟΥ αυξήθηκαν κατά 255,05 εκατ. ευρώ ή κατά 10,24% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2015 και έφθασαν στα 2,745 δισ. ευρώ. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο εισοδήματος και τα τέλη κυκλοφορίας.
- Τα έσοδα που εισέπραξαν τα Τελωνεία μειώθηκαν κατά 104,236 εκατ. ευρώ ή κατά 11% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2015 και μειώθηκαν στα 843,68 εκατ. ευρώ.
- Τα συνολικά έσοδα που εισέπραξαν οι ΔΟΥ και τα Τελωνεία αυξήθηκαν κατά 150,81 εκατ. ευρώ ή κατά 4,39% και έφθασαν στα 3,589 δισ. ευρώ.
- Τα μη φορολογικά έσοδα μειώθηκαν κατά 62,11 εκατ. ευρώ ή κατά 16,36% και περιορίστηκαν στα 317,59 εκατ. ευρώ.
- Το συνολικό ποσό των εισπραχθέντων εσόδων ανήλθε σε 3,9 δισ. ευρώ. Αυξήθηκε κατά 88,7 εκατ. ευρώ ή κατά 2,32% σε σχέση με τον περυσινό Ιανουάριο.
- Οι επιστροφές φόρων που καταβλήθηκαν ήταν μειωμένες κατά 60,1 εκατ. ευρώ ή κατά 16,86% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2015 και περιορίστηκαν σε 296,25 εκατ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Apple: Νέα εποχή, νέα iPhone, το πρώτο foldable και ανανεωμένα Watch και AirPods
- Σάλος για τα μετρητά του Τραμπ: 45.000 δολάρια σε τρεις στενούς συνεργάτες
- Ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης στο Διάστημα το 2027 – Ο Μητσοτάκης παρουσίασε τον Αδριανό Γολέμη στο Παρίσι
- Το πετρέλαιο έβαλε φωτιά στις ευρωπαϊκές αγορές
- Η αγορά «αδειάζει» τον Μπέσεντ: Τριπλασιάζει τις επαναγορές χρέους στα 6 δισ. δολάρια, αλλά οι αποδόσεις ανεβαίνουν
- Φυσικό αέριο: Πάνω από τα 80 ευρώ το TTF – Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2023
- Το ένα τρίτο του πετρελαίου του Κόλπου εξακολουθεί να «λείπει» παρά τις σκοτεινές διελεύσεις
- Ψάλτης: Η συνεργασία με τη UniCredit δείχνει τον δρόμο για το ελληνικό επιχειρείν
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








