Ελλάδα

Αγρότες: Κατεβαίνουν στην Αθήνα την Τρίτη, κλείνουν δρόμους και τελωνεία

Η 15μελής επιτροπή των αγροτών στέλνει μήνυμα για κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αγροτικά αιτήματα - Αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας

Tην πραγματοποίηση αγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες των μπλόκων στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Νίκαια, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό τελωνείων και λιμανιών.

Οι αγρότες αποφάσισαν να κατευθυνθούν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, αλλά και με αυτοκίνητα και λεωφορεία καλώντας τους συναδέλφους τους σε μαζική συμμετοχή.

Η 15μελής επιτροπή στέλνει πανελλαδικά το μήνυμα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Τα μέτρα που παρουσιάσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ικανοποίησαν τους αγρότες και η πλειοψηφία των αγροτών τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των κινητοποιήσεων. Η απόφαση ελήφθη από 50 εκ των 55 μπλόκων καθώς δεν συμμετείχαν αυτά από τη νησιωτική Ελλάδα. Όπως επισήμαναν πολλοί, το βασικό τους αίτημα, το αφορολόγητο πετρέλαιο, δεν ικανοποιήθηκε.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Ρίζος Μαρούδας σε δήλωση του κατήγγειλε παράλληλα την κυβέρνηση « για την προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού σε συναδέλφους που βρίσκονται σε τελωνεία και λιμάνια, έχοντας να αντιμετωπίσουνε τα ΜΑΤ αλλά και τις μηνύσεις».

«Έχουμε δίκιο, πρέπει να επιβιώσουμε, δεν έχουμε άλλο δρόμο πέρα από τον αγώνα μας και σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς και αυτό το μήνυμα στέλνουμε για να φτάσει σε όλη την Ελλάδα», είπε ο κ. Μαρούδας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu