Πρόσωπα

Ahmed Hanafi: Ποιος είναι ο Αιγύπτιος που επενδύει, μετά την Ισπανία, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

O Ahmed Hafani, ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας που επενδύει στην Αθηναική Ριβιέρα

Τον ερχόμενο Οκτώβριο ανοίγει και το τέταρτο Lemon Tree στο Ντουμπάι

Στα τέλη Μαϊου αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και συγκεκριμένα στη Βούλα ένα διαφορετικό concept, το οποίο έρχεται από την Αίγυπτο στην Ελλάδα για πρώτη φορά και συνδυάζει μεσογειακές γεύσεις και τέχνη, αλλά και πρωτότυπες ιδέες χαλάρωσης τόσο για εγχώριους, όσο και για ξένους επισκέπτες.

Πρόκειται για το concept με την επωνυμία Lemon Tree, το οποίο ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια στο Κάιρο της Αιγύπτου, συνέχισε στην Ισπανία και σε λίγες ημέρες αναμένεται να κάνει εγκαίνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Η ίδια η εταιρεία που ‘’τρέχει’’ το συγκεκριμένο concept έχει 10 χρόνια ζωής, με τα κεντρικά της γραφεία να βρίσκονται στο Κάιρο, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο σε επιχειρήσεις διασκέδασης και γαστρονομίας στη χώρα.

Ιθύνοντες νόες πίσω από τη νέα αυτή επένδυση είναι ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Ahmed Ηanafi και η σύζυγός του Mirette Ally, η οποία είναι σεφ.

Oι δύο τους πηγαινοέρχονται τους τελευταίους μήνες στην Αθήνα για να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες στην επένδυση που, σύμφωνα με πληροφορίες, κόστισε πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

H chef Mirette Ally

Μαζί, έχοντας φόντο την εταιρεία του Hanafi, με τίτλο ΤLT Concepts, η οποία συνδυάζει επιχειρήσεις φιλοξενίας όπως ξενοδοχεία και εστιατόρια σε διάφορες περιοχές του κόσμου, ιδίως στη Μέση Ανατολή.

Ο Hanafi, εξάλλου, δραστηριοποιείται εν γένει τα τελευταία χρόνια στο real estate, συμμετέχοντας σε διάφορa funds, επίσης, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τί είναι το Lemon Tree

Κατά τους ιδρυτές του, αυτό που κάνει διαφορετικό το The Lemon Tree & Co είναι ότι εστιάζει στην εμπειρία του επισκέπτη, ενισχύοντας την αίσθηση του ανήκειν, ενθαρρύνοντας τη δημιουργία μιας αυθόρμητης κοινότητας ξεχωριστών ανθρώπων.

Με άξονα το σύμβολο της λεμονιάς ως συνώνυμο της φιλοξενίας, της κοινότητας και της συναναστροφής, το The Lemon Tree & Co. εισαγάγει τους επισκέπτες σε μια διαφορετική εκδοχή της γαστρονομίας, της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα beach club, το οποίο, μάλιστα, δίπλα του θα βρίσκεται μια μεγάλη τέντα σε ανατολίτικο στυλ, η οποία θα ονομάζεται The Holistic Tent και κατά τους ιδρυτές του, θα είναι ένα «καταφύγιο που προσφέρει μαθήματα ευεξίας, όπως γιόγκα, πιλάτες και workshops, καθώς και secret dinners clubs».

Άποψη της Holistic Tent

Επίσης, στόχος είναι το Lemon Tree να αποτελέσει χώρο και για κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως δεξιώσεις, γάμους κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Lemon Tree της Αττικής κάνει πρεμιέρα λίγους μήνες πριν αυτό επεκταθεί και στο Ντουμπάι, τον Οκτώβριο. Εκεί η TLT Concepts θα τρέχει παράλληλα με το Lemon Tree και το Villa Coconut, ένα ακόμη concept που θα συνδυάζεται τη μεσογειακή γαστρονομία με τη φιλοξενία, ένος είδους premium boutique hotel με άρωμα Ανατολής.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu