Ο υπουργός Ανάπτυξης έχει εξαγγείλει από τον περασμένο Νοέμβριο το νέο μέτρο, καθώς όλα τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής για την ακρίβεια έχουν πέσει στο κενό
Με την ακρίβεια να καλπάζει, καθώς όλες οι ενέργειες που έχει κάνει μέχρι τώρα το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, η πολιτική ηγεσία ετοιμάζεται να πάρει μέτρα για τις πλασματικές προσφορές στα σούπερ μάρκετ. Το νέο πλαίσιο για την αγορά, έχει στόχο την προστασία των καταναλωτών από παραπλανητικές αναφορές για δήθεν εκπτώσεις και προσφορές στα ράφια.
Το υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζεται το νέο πλαίσιο για τις προωθητικές ενέργειες. “Θα καταπολεμούνται οι υπερβολικές ή οι πλασματικές εκπτώσεις με το φαινόμενο κάποια προϊόντα να πωλούνται με έκπτωση καθ’ όλη την χρονιά χωρίς η έκπτωση να είναι στην πραγματικότητα ειλικρινής” τόνισε ο Γ.Γ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.
Προσφορές με δικλείδες ασφαλείας
Η θέσπιση αυστηρότερων κανόνων στις προσφορές έχει απώτερο στόχο την συγκράτηση των αρχικών τιμών από τους προμηθευτές με έμφαση στα καθαριστικά σπιτιού και στα απορρυπαντικά ρούχων αλλά και στα είδη προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες κ.α.). Ειδικά για τα δεμένα πακέτα 1+1 επιδίωξη του αρμόδιου υπουργείου είναι να μπει τέλος στις διαρκείς πλασματικές προωθητικές ενέργειες και να προκύπτει πραγματικό όφελος για τον καταναλωτή.
Μεταξύ των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι είναι σύμφωνα με πληροφορίες η επιβολή χρονικού περιορισμού των προσφορών αλλά και η υποχρέωση του προμηθευτή να αποδεικνύει ότι το προϊόν 1+1 είχε διατεθεί μεμονωμένα στην τιμή της προσφοράς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤτΕ: Ταμειακό πλεόνασμα 1,32 δισ. ευρώ το 5μηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2025
- Citi: “Βουτιά” 25% ο χρυσός το 2026, μέχρι και τα 2.500 δολάρια
- ΤτΕ: Αυξήθηκε κατά 3,5 δισ. ευρώ η αξία των δανείων που κατέχουν οι servicers το α΄τρίμηνο
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Βαρύ πρόστιμο σχεδόν 400 εκατ. ευρώ από Κομισιόν στην Ελλάδα για παράνομες επιδοτήσεις
- Μέση Ανατολή: Η Κίνα κατηγορεί τον Τραμπ ότι “ρίχνει λάδι στη φωτιά”
- Εθνική: Ανθεκτικές οι ελληνικές ΜμΕ στην διεθνή αβεβαιότητα – Αύξηση 4% στις πωλήσεις το 2025
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,6% των επισκεπτών στα μουσεία το Φεβρουάριο
- Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις