Επιχειρήσεις

Amazon: Συμφωνία με Telefonica για είσοδο στο 5G της Ευρώπης

Η Telefonica της Γερμανίας θα μεταφέρει ένα εκατομμύριο πελάτες 5G στο cloud της Amazon

Σε συμφωνία με την Telefonica ήρθε η Amazon, προκειμένου να μπει δυναμικά στο δίκτυο 5G της Ευρώπης. Η Telefonica της Γερμανίας θα μεταφέρει ένα εκατομμύριο πελάτες 5G στο cloud της Amazon Web Services (AWS), δήλωσαν στελέχη της εταιρείας στο Reuters.

Ενώ ορισμένα δίκτυα τηλεπικοινωνιών έχουν μεταφέρει την πληροφορική και άλλες μη βασικές λειτουργίες στο δημόσιο cloud, η κίνηση της θυγατρικής του ισπανικού ομίλου Telefonica είναι η πρώτη παγκοσμίως όπου ένας υφιστάμενος φορέας κινητής τηλεφωνίας μεταφέρει το βασικό του δίκτυο σε δημόσιο cloud.

Μεγάλες εταιρείες υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους, όπως η Amazon και η Microsoft, προσπαθούν να εισέλθουν περισσότερο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, δελεασμένες από τα δισεκατομμύρια δολάρια δυνητικών εσόδων, αλλά οι φορείς εκμετάλλευσης είναι επιφυλακτικοί ως προς την ικανότητα των δημόσιων υπολογιστικών νεφών να χειρίζονται ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

«Θέλω να το δω να λειτουργεί για τουλάχιστον ένα με δύο τρίμηνα και να έχω έναν οδικό χάρτη για να μετακινήσω τουλάχιστον το 30%-40% της πελατειακής μου βάσης μέχρι το 2025-2026», δήλωσε ο Mallik Rao, Chief Technology & Information Officer στην O2 Telefonica, γνωστή και ως Telefonica Germany.

Η εταιρεία έχει 45 εκατομμύρια πελάτες στη Γερμανία. Η AWS και η O2 Telefonica δεν αποκάλυψαν οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Η Telefonica συνεργάστηκε αρχικά με την AWS και την Ericsson και στη συνέχεια άλλαξε με τη Nokia και την AWS, δήλωσε ο Rao. «Οι ημέρες της δοκιμής έχουν τελειώσει. Δεν θέλω να συνεχίσω να δοκιμάζω».

Η παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιακού cloud αναμένεται, να φθάσει τα 108,7 δισ. δολάρια έως το 2030 από 19,7 δισ. δολάρια το 2021, καθιστώντας την ως μοχλό ανάπτυξης για εταιρείες όπως η Amazon.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu