Αγορές

Ανακάμπτουν οι κινεζικές μετοχές εν όψει της συνάντησης Μπάιντεν – Σι Τζινπίνγκ

Το επενδυτικό κλίμα ανέκαμψε "ποντάροντας" στην προσπάθεια Μπάιντεν να αποκαταστήσει τους στρατιωτικούς δεσμούς με την Κίνα

Οι κινεζικές μετοχές άνοιξαν την εβδομάδα με θετικό πρόσημο, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στη συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Κινέζου ηγέτη Σι Τζινπίνγκ, την ερχόμενη Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Ο δείκτης Shanghai Composite Index, ο κύριος δείκτης των κινεζικών μετοχών, αυξήθηκε οριακά στις 3.046,53 μονάδες. Ο δείκτης Shenzhen Component Index σημείωσε μικρή άνοδο στις 9.988,83 μονάδες. Και οι δύο δείκτες διέκοψαν ένα σερί απωλειών τεσσάρων ημερών.

Μάλιστα οι μετοχές της China Post Technology  σημείωσαν άνοδο 132% έναντι της τιμής της αρχικής δημόσιας προσφοράς της, που ήταν 15,18 γουάν, κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής τους στον πίνακα STAR Market του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης.

Το επενδυτικό κλίμα ανέκαμψε καθώς Μπάιντεν και Σι θα συναντηθούν για την πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο και ο Αμερικανός πρόεδρος θα επιδιώξει να αποκαταστήσει τους στρατιωτικούς δεσμούς με την Κίνα, καθώς πιστεύει ότι κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τη δεύτερη προσωπική τους συνάντηση από τότε που ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu