Άνεργος είναι ένας στους δύο νέους στην Ελλάδα και στην Ισπανία σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία ο οποίος παρουσίασε στο Βερολίνο την Έκθεση για τις Δεξιότητες και την Απασχολησιμότητα των Νέων για το 2015. Αντιθέτως, σημείωσε, η Γερμανία με 8%, έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων.
Συνολικά περισσότεροι από 35 εκατομμύρια νέοι ηλικίας 16-29 ετών στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι άνεργοι, αλλά και εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, ενώ από αυτούς τα 20 εκατομμύρια βρίσκονται εντελώς εκτός επαγγελματικού, εκπαιδευτικού, κοινωνικού και εργασιακού πλαισίου.
«Η αντιμετώπιση αυτής της τραγωδίας δεν αποτελεί απλώς ηθική υποχρέωση, αλλά οικονομική ανάγκη. Αυτοί οι νέοι αντιπροσωπεύουν μια χαμένη επένδυση καθώς και ένα βάρος για την κοινωνία», δήλωσε ο κ. Γκουρία και αναφέρθηκε στα χαμηλά φορολογικά έσοδα, στις υψηλές κοινωνικές δαπάνες και στην κοινωνική αστάθεια που σχετίζεται με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας μεταξύ των νέων.
Ο Πρόεδρος του ΟΟΣΑ, ο οποίος χθες ανανένωσε για τρίτη φορά τη θητεία του, αναφέρθηκε ακόμη στην ρήση του Αριστοτέλη, «εκεί που διασταυρώνονται οι ανάγκες του κόσμου και τα ταλέντα σου, εκεί βρίσκεται και η κλίση σου», για να καταλήξει επισημαίνοντας ότι «σήμερα πολλές από τις χώρες μας και τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου και της αγοράς εργασίας του και πρέπει να θέσουμε τις δομές, να βρούμε τις σωστές πολιτικές λύσεις ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα νέα ταλέντα αναπτύσσονται και ακολουθούν την κλίση τους».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕlvalHalcor: Πατά γκάζι για νέες ευρωπαϊκές κορυφές επενδύοντας €850 εκατ. στην επόμενη ημέρα του αλουμινίου και χαλκού
- Η Ισπανία στον τελικό του Mundial με ηγετική εμφάνιση
- Εκρήξεις στα νησιά Κεσμ και Κις στο Ιράν, αναφορές για πλήγματα στο Κουβέιτ
- Απάτη 47 εκατ. ευρώ στον ΦΠΑ αποκάλυψε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Ελλάδα
- Bloomberg για τις 1.000 ημέρες πολέμου: Πώς η Μέση Ανατολή ξαναγράφει τον γεωπολιτικό της χάρτη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ήπια κέρδη λόγω… αμερικανικού πληθωρισμού
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για την Marfin – Αρνούνται τις κατηγορίες
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








