Ο Nikkei ενισχύονταν κατά 0,3% στις 38.051 μονάδες
Aνοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετά τα μέτρα τόνωσης που ανακοίνωσε το Πεκίνο μία ημέρα νωρίτερα. Σήμερα, εξάλλου, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε μείωση των μεσοπρόθεσμων επιτοκίων δανεισμού προς τις τράπεζες.
Ο Nikkei ενισχύονταν κατά 0,3% στις 38.051 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε κέρδη 1%
Στην ηπειρωτική Κίνα με κέρδη 1,73% ο Shanghai Composite στις 2.912 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κατέγραφε άνοδο 2% στις 19.382 μονάδες, οριακά υψηλότερα ο ASX στην Αυστραλία στις 8.145 μονάδες και σταθεροποιητικά ο Kospi στις 2.632 μονάδες.
Η ευρεία τόνωση της οικονομίας του Πεκίνου – η μεγαλύτερη από την εποχή της πανδημίας – περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μέτρα για την τόνωση της κινεζικής χρηματιστηριακής αγοράς και τη στήριξη του προβληματικού τομέα των ακινήτων.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να καταγράφει αύξηση 2,7% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, από 3,5% τον Ιούλιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΤΟΥΣ 2025
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG – Non-financial Report 2025
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG – Corporate Governance Report 2025
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με το βλέμμα σε αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
- Το Ιράν συνεχίζει να διαψεύδει τα περί συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος για δίκη Τεμπών: «Η σημερινή εικόνα μας προσβάλλει όλους»
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - Οικονομική έκθεση AUSTRIACARD HOLDINGS AG (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Νέο τελεσίγραφο Τραμπ: Δίνω πέντε μέρες στο Ιράν για να φτάσουμε σε συμφωνία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








