Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 3% τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι
Σημαντικά κέρδη για τους κύριους δείκτες της Ιαπωνίας, μια μέρα μετά την αργία που κράτησε κλειστή την αγορά στο Τόκιο.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei 225 έκανε άλμα πάνω 3% και ξεπέρασε τις 36.000 για πρώτη φορά από τις 2 Αυγούστου. Ο ευρύτερος δείκτης Topix κέρδισε 2,43%.
Τα σημαντικά κέρδη οφείλονται κυρίως στον τεχνολογικό και χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας, με τον Όμιλο Rakuten και την Trend Micro να σημειώνουν άλμα 8,7% και 7,6%, αντίστοιχα.
Το κοινοβούλιο της Ιαπωνίας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αυξήσει τα επιτόκια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το Reuters.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 3% τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι, ανεβαίνοντας με ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με 2,9% τον Ιούνιο.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,17%, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έχασε 1,58%.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας ανέβηκε 0,10%.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,10%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε 0,21%.
Στη Νοτιοανατολική Ασία, η Σιγκαπούρη ανέφερε ότι η οικονομία της αναπτύχθηκε κατά 2,9% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Βλέπει για το 2024 αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 2% έως 3%, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψής της για 1% έως 3%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χριστουγεννιάτικο νέο ρεκόρ στη Wall Street
- Νεύρα ο Ερντογάν για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, εστίασε στη γενοκτονία στη Γάζα
- Ζελένσκι: Άνοιξε τα χαρτιά για του νέου ειρηνευτικού σχεδίου
- «Σφίγγει» η ψηφιακή ιχνηλασιμότητα στα αλκοολούχα
- Αλλαγή στη σύνθεση της Ομάδας Εργασίας για crypto & digital assets
- Μια σημαντική διάκριση για την Παναγιώτα Διαμαντή: Στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς
- Γερμανία: 29,5 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση για χαμηλότερες τιμές ρεύματος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά
- Αντίδραση Κομισιόν στις κυρώσεις σε πέντε Ευρωπαίους μεταξύ των οποίων και ο Τιερί Μπρετόν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






