Δύο από τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας απεργούν σήμερα
Tα συνδικάτα Cgil και Uil, δ;yο από τα τρία μεγαλύτερα της Ιταλίας, προκήρυξαν για γενική απεργία για την Παρασκευή 17/11, κατά του προσχεδίου προϋπολογισμού της κυβέρνησης Μελόνι και με αίτημα την αύξηση των μισθών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Η απεργία θα διαρκέσει οκτώ ώρες σε όλους τους κύριους τομείς της δημόσιας διοίκησης, από τα σχολεία μέχρι τα νοσοκομεία και τα ταχυδρομεία. Μοναδική εξαίρεση, ο τομέας των δημοσίων μέσων μεταφοράς: μετά από απόφαση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι, να υπογράψει πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων, τα συνδικάτα μείωσαν τη διάρκεια της κινητοποίησης σε μετρό, λεωφορεία και ακτοπλοϊκές συνδέσεις, από τις οκτώ ώρες που είχαν προγραμματιστεί αρχικά, στις τέσσερις. Από την σημερινή απεργία εξαιρούνται μόνον οι αερομεταφορές και η Πυροσβεστική.
Στην κεντρική Ιταλία, επίσης, η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση αφορά και τoν ιδιωτικό τομέα, με κύρια έμφαση στο εμπόριο και στις οικοδομές. Για τις 20 του μηνός έχει προκηρυχθεί νέα, οκτάωρη απεργία στο νησί της Σικελίας, στις 27 Νοεμβρίου στην Σαρδηνία, ενώ στις 24 Νοεμβρίου θα απεργήσουν τα μέλη των συνδικάτων Cgil και Uil που εργάζονται στις περιφέρειες της βόρειας Ιταλίας και την 1η Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι του ιταλικού Νότου.
Συνολικά, πρόκειται για πέντε οκτάωρες κινητοποιήσεις, με συγκεντρώσεις σε πενήντα οκτώ πλατείες της Ιταλίας. Το συνδικάτο Cisl, τέλος, παρόλο που ζητά να αλλάξει μεγάλο μέρος του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού, θεωρεί λανθασμένη την προσφυγή στην γενική απεργία και, για τον λόγο αυτό, δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Σκωτία λύγισε την Αϊτή και πάτησε κορυφή στον όμιλο C
- New York Knicks: Η Νέα Υόρκη ξαναφόρεσε το στέμμα του NBA
- Βραζιλία και Μαρόκο έμειναν στο 1-1 στην πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ
- Το Κατάρ πήρε βαθμό από την Ελβετία στις καθυστερήσεις
- «Αφεντικό» από την αρχή του ματς, ο Ολυμπιακός πρωταθλητής 89 – 85 τον Παναθηναϊκό
- Ελβετία: Δημοψήφισμα – πόλωσης για περιορισμό της αύξησης του πληθυσμού της χώρας
- Αλβανία: Διαμαρτυρίες για την ανέγερση και άλλου πολυτελούς θερέτρου στις ακτές της Αδριατικής
- Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής: Ισόβια κάθειρξη στον ιδιοκτήτη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








