Ξεκινά αύριο, Πέμπτη, στις 10:00 το πρωί, η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στη δεύτερη φάση του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25- 66 ετών» του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), με σκοπό τη δημιουργία 6.000 θέσεων (επιπλέον των 5.000, που είχαν αρχικά προκηρυχθεί) εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά μόνο μια αίτηση υπαγωγής και έως δύο θέσεις απασχόλησης.
Δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση έχουν και οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην α’ φάση του παρόντος προγράμματος και οι αιτήσεις τους είναι σε στάδιο αναμονής. Στις περιπτώσεις αυτές, οι προηγούμενες αιτήσεις δεν εξετάζονται.
Επισημαίνεται ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν στη β’ φάση του προγράμματος:
- Δικαιούχοι του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30- 66 ετών».
- Επιχειρήσεις που είχαν υποβάλει αίτηση στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30- 66 ετών» για τις υπολειπόμενες 2.500 θέσεις.
- Επιχειρήσεις που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην α’ φάση του παρόντος «Προγράμματος επιχορήγησης για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25- 66 ετών» και οι αιτήσεις έγιναν αποδεκτές.
Η διαδικασία υποβολής της αίτησης από τους ενδιαφερόμενους γίνεται με τη χρήση κωδικών πρόσβασης (κλειδαρίθμου) στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ.
Εργοδότες που δεν διαθέτουν κλειδάριθμο, θα πρέπει να προσέλθουν στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2), προκειμένου να πιστοποιηθούν.
Το υπόδειγμα της αίτησης, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr). Στην ίδια σελίδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υδρογονάνθρακες: Οι ελληνικές προσδοκίες, με την Κρήτη στο επίκεντρο ερευνών από Chevron – Helleniq Energy
- EuroBasket: Στις 17:00 το ραντεβού της Εθνικής με το χάλκινο μετάλλιο, 16 χρόνια μετά
- Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Ζήτησε εκλογές και υποσχέθηκε μία Ελλάδα για όλους και όχι μόνο για τους «χορηγούς» του Κυριάκου
- Ουκρανική επίθεση με drones σε ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου
- Ο Αταμάν ζήτησε συγγνώμη για τις αναρτήσεις των Τούρκων και είπε ότι απολύθηκε αυτός που το έκανε
- Ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: «Χτύπησε» Μητσοτάκη στους θεσμούς, στα ολιγοπώλια, στα αδιαφανή συμφέροντα (LIVE)
- Οι Τούρκοι είναι …Τούρκοι: Παρέμβαση της ελληνικής ομοσπονδίας για προκλητική ανάρτηση
- Η κινητοποίηση χιλιάδων ηθοποιών του Χόλυγουντ κατά του Ισραήλ και η αντίδραση της Paramount
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις