«Λόγω ανησυχιών για το απόρρητο και τη συλλογή ευαίσθητων πληροφοριών, συνιστάται προληπτικά στις δημόσιες υπηρεσίες να περιορίσουν τη χρήση του chatbot σε κυβερνητικές συσκευές»
Την καταστολή της εφαρμογής chatbot που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα από την κινεζική εταιρεία λογισμικού DeepSeek αποφάσισε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά, ακολουθώντας την απόφαση της Αυστραλίας, μεταδίδει το Bloomberg.
«Λόγω σοβαρών ανησυχιών για το απόρρητο, που σχετίζονται με την ακατάλληλη συλλογή και διατήρηση ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών, και ως προληπτικό μέτρο για την προστασία των κυβερνητικών δικτύων και δεδομένων, συνιστάται στις δημόσιες υπηρεσίες να περιορίσουν τη χρήση του chatbot DeepSeek σε κυβερνητικές συσκευές», έγραψε σε επιστολή προς τις ομοσπονδιακές κρατικές υπηρεσίες ο επικεφαλής πληροφοριών Dominic Rochon.
Η Shared Services Canada – υπηρεσία υπεύθυνη για το κυβερνητικό δίκτυο τεχνολογίας πληροφοριών – έχει ήδη περιορίσει την εφαρμογή σε όλες τις συσκευές που υποστηρίζει, δήλωσε ο Rochon στο υπόμνημά του, ενώ προέτρεψε υπουργεία και υπηρεσίες «να προχωρήσουν στον αποκλεισμό της εφαρμογής και του σχετικού ιστότοπου» στα δίκτυα και τις συσκευές τους.
Οι ΗΠΑ επίσης προχωρούν προς την απαγόρευση της εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης DeepSeek σε κυβερνητικές συσκευές, βάσει δικομματικού νομοσχεδίου που υποστηρίζει ότι οι Αμερικανοί μοιράζονται εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες με το DeepSeek, διακινδυνεύοντας την πρόσβαση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος σ’ αυτές.
Το 2023, η καναδική κυβέρνηση αφαίρεσε το TikTok, πλατφόρμα επίσης κινεζικής ιδιοκτησίας, από κρατικές κινητές συσκευές και απέκλεισε τη λήψη της εφαρμογής, επικαλούμενη «ανησυχίες σχετικά με το νομικό καθεστώς που διέπει τις πληροφορίες που συλλέγονται από κινητές συσκευές».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Μόνο σε 200 – 300 προϊόντα σούπερ μάρκετ η σήμανση «μειωμένης τιμής»
- Χρυσός: Μεγάλη πτώση 3,9% στα 4.187 δολάρια ανά ουγγιά
- Deloitte Ελλάδος: Πρώτη πανελλαδική καταγραφή των εμπειριών γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον
- Le Parisien: Ανασφάλιστα τα κοσμήματα που κλάπηκαν από το Λούβρο
- Καρυστιανού για Άγνωστο Στρατιώτη: «Θα γράψουμε τα ονόματα των παιδιών μας με το αίμα μας, μέχρι να στερέψει κι αυτό»
- Η Skoda γιόρτασε 130 χρόνια ιστορίας με το βλέμμα στο μέλλον
- Novo Nordisk: Παραιτείται ο πρόεδρος Χέλγκε Λουντ λόγω διαφωνιών με το ΔΣ
- Παραίτηση Αφεντούλη από το Δ.Σ. της Viva Wallet και ένταξη του John Coulter
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις