Η επέκταση του Apple Intelligence στην ΕΕ δείχνει την διάθεση της εταιρείας για παγκόσμια διάθεση των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης
Η Apple ανακοίνωσε μαζί με το iOS 18.1, την επέκταση των υπηρεσιών Apple Intelligence στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με προγραμματισμένη έναρξη τον Απρίλιο του 2025.
Η τεχνολογική κολοσσός από το Κουπερτίνο προχωρά στην υλοποίηση των σχεδίων της για την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της και στην ευρωπαϊκή αγορά. Μετά την αρχική καθυστέρηση λόγω ρυθμιστικών ζητημάτων με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA), η εταιρεία επιβεβαίωσε την έλευση του Apple Intelligence στην ΕΕ.
Οι χρήστες Mac στην Ευρώπη μπορούν ήδη να χρησιμοποιούν το Apple Intelligence μέσω του macOS 15.1, καθώς οι υπολογιστές δεν υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς με τις φορητές συσκευές. Προς το παρόν, το σύστημα λειτουργεί μόνο στην αμερικανική αγγλική γλώσσα, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα.
Η εταιρεία έχει προγραμματίσει μια σημαντική αναβάθμιση για τον Δεκέμβριο με το iOS 18.2, η οποία θα προσθέσει υποστήριξη για αγγλικά από Αυστραλία, Καναδά, Ιρλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική και Ηνωμένο Βασίλειο. Η επέκταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Απρίλιο θα συνοδεύεται από την προσθήκη γαλλικών, γερμανικών και ιταλικών.
Οι τρέχουσες δυνατότητες του Apple Intelligence περιλαμβάνουν εργαλεία συγγραφής για τροποποίηση και διόρθωση κειμένων, σύνοψη περιεχομένου και διαχείριση ειδοποιήσεων. Επιπλέον, η λειτουργία Clean Up στην εφαρμογή Photos προσφέρει νέες δυνατότητες οργάνωσης φωτογραφιών.
Η επόμενη έκδοση του λογισμικού θα φέρει ακόμη περισσότερες AI λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των Image Playgrounds, Genmoji και ενσωμάτωσης με το ChatGPT. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απαιτήσεις hardware είναι συγκεκριμένες: χρειάζεται iPhone 15 Pro ή νεότερο, ενώ για Mac και iPad απαιτείται τουλάχιστον επεξεργαστής M1.
Η επέκταση του Apple Intelligence στην ευρωπαϊκή αγορά αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της εταιρείας για παγκόσμια διάθεση των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης, παρά τις αρχικές προκλήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές. Το νέο iPad mini με τον επεξεργαστή A17 Pro είναι επίσης συμβατό με τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, διευρύνοντας περαιτέρω το οικοσύστημα συσκευών που υποστηρίζουν την τεχνολογία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά προς κυβέρνηση: Μην αποκλειστούν οι ΜμΕ από την ενεργειακή αναβάθμιση
- Βουλή: Πυρά κατά Φλωρίδη για διάταξη που απαγορεύει πρόσβαση κατηγορούμενων στην ποινική δικογραφία
- Κομισιόν – αγροτικές επιδοτήσεις: Λήγει στις 2 Οκτωβρίου η προθεσμία για να καταθέσει η Ελλάδα το νέο πλαίσιο
- Μαθιός Πυρίμαχα: Έναρξη ειδικής διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο με δύο χρηματιστηριακές εταιρείες
- ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα της Τεχνητής Νοημοσύνης με 19 έργα αιχμής
- ΗΠΑ: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας για πρώτη φορά
- Γερμανία: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2025 ύψους 591 δισ. ευρώ – Ρεκόρ επενδύσεων στα 116 δισ. ευρώ
- Αποστολάκη: Η ίδια συγκάλυψη στα Τέμπη επαναλαμβάνεται και στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις