Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε 2,8%, ενώ ο Topix διολίσθησε 3,3%
Πτωτικές τάσεις για τις μετοχές της Ασίας την Παρασκευή, με τους επενδυτές να παραμένουν σε κατάσταση σοκ μετά την ανακοίνωση των δασμών του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που κλόνισαν συθέμελα τις παγκόσμιες αγορές.
Συγκεκριμένα, ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας διολίσθησε 2,44%, υποχωρώντας σε περιοχή διόρθωσης μετά την πτώση 11% από το τελευταίο υψηλό του τον Φεβρουάριο.
Με την σειρά του ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε 2,8%, ενώ ο Topix διολίσθησε 3,3%.
Ο Κospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,9% και o μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κατάφερε να αντιστρέψει τα αρνητικά πρόσημα και να κλείσει στο +0,4%, στον απόηχο της είδησης ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας επικύρωσε την παραπομπή του προέδρου Yoon Suk Yeol, εκδιώκοντάς τον από την εξουσία.
Πλέον ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση 60 ημερών όπου πρέπει να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές για την επιλογή του επόμενου προέδρου
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας διολίσθησε 2,44%, υποχωρώντας σε περιοχή διόρθωσης μετά την πτώση 11% από το τελευταίο υψηλό του τον Φεβρουάριο.
Ο Δείκτης SET της Ταϊλάνδης υποχώρησε πάνω από 2%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών, με βαρίδι τον βιομηχανικό τομέα, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.
Οι αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας είναι κλειστές λόγω αργίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ελπίδες Τραμπ για σύντομο τέλος στον πόλεμο με το Ιράν παρά την κλιμάκωση στην Υεμένη
- Αλλαγές στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης λόγω έργων
- Lamda Development: Ακόμη χωρίς σαφή εικόνα για το deal με ION Group και Pignataro
- Συνεχίζεται η πτώση της ναυσιπλοϊας στα Στενά του Ορμούζ
- Ο Τραμπ φοβερίζει την ΕΕ με νέους δασμούς για το άνοιγμα στον Καναδά
- Ταξί: «Καπέλο» έως 25% στις διαδρομές από τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης
- Τι είπε ο Γουόρς στη συνέντευξη τύπου για οικονομία και που απέδωσε την αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα
- Στα δέκα χρόνια η παραγραφή για υποθέσεις φοροδιαφυγής με νέα συμπληρωματικά στοιχεία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








